Nastává konec bastlení prodlužovacích šňůr ?

<< < (6/8) > >>

Zdenek Hejčl:
Ani ty profesionálně vyrobené nejsou nic moc. Narazil jsem už několikkrát na přerušené vodiče velkým tlakem při lisování do kontaktů.  (zle)
Používám gumové, / vnitřek je z tvrzeného plastu/ voda do nich po kabelu nenateče a jsou mechanicky velice odolné. To se o plastových říci nedá.

Martin Kozlík:
Zásadně si dělám "prodlužky" svoje a zásobu koncovek mám díky jedné velké demontáži docela dost. Říkám si, že co si udělám sám, tak mám ponětí o kvalitě výrobku a dle zacházení a četnosti použití jsem schopen víceméně odhadnout, jak dlouho to vydrží a co si k tomu mohu dovolit.

Znám hodně lidí, co si koupí prodlužku s 1,5mm2 Cu za pár kaček a když na to zapnou třeba el. přímotop, tak se to zahřívá, ba dokocne se to i v jednom případě přepálil vodič.

Myslím, že by bylo v první řadě vhodné zvýšit kontrolu těchto výrobků kvůli bezpečnosti osob.

František Šohajda:
Známý /elektrikář-dnes i revizák/ si pro napojení vrtačky vzal to co měl po ruce..točený zvonkový drát /0,5/ cca 25m dlouhý a začal vrtat do zdi -betonu, samozdřejmě na pojistky 50A to měl napojené...drá ty se začali rozžhavovat a na upozornění lidí toho nechal...dodne s si na to vzpomenu co dovedou i odborníci.. ;D
1,5 to by bylo pro něho lano! ;D

Miroslav Minařík:
Citace: TOMÁŠ KLIMECKÝ  15.11.2009, 17:06

Na stavbě jsem měl problémy s touto prodlužkou,dozoru a revizákovi se jim vůbec nezamlouvala a prý na stavbě nemůže být ?
- průřez vodičů: 3 x 1,50 mm
- typ kabelu: H05VV-F3
- lomená vidlice
- barva: oranžová
- délka: 30 m
- 230V/10A

To sem nepatří!

Diskuse k této prodlužce proběhla jinde.

Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda  15.11.2009, 18:40

Známý /elektrikář-dnes i revizák/ si pro napojení vrtačky vzal to co měl po ruce..točený zvonkový drát /0,5/ cca 25m dlouhý a začal vrtat do zdi -betonu, samozdřejmě na pojistky 50A to měl napojené...drá ty se začali rozžhavovat a na upozornění lidí toho nechal...dodne s si na to vzpomenu co dovedou i odborníci.. ;D
1,5 to by bylo pro něho lano! ;D

Nevím kam tímto příspěvkem směřujete, ale pokud si může někdo dovolit experimentovat, pak jedině odborník, tedy pokud odborníkem je. Protože pouze odborník ví, co dělá a když něco pokazí, udělal to vědomě na rozdíl od laika, který to dělá především jen s velkým nadšením a neuvědomuje si trestní odpovědnost. Podobná tvrzení, jsou ovšem průkazná podobně asi jako hořící zásuvky ve Strašicích.
Téma je zda se již nebudou vyrábět prodlužky jinak, než výrobou dle zmiňované ČSN, tak se prosím držte tématu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana