Už máte nastudovanou novou ČSN 33 2130 ed. 2?

<< < (2/4) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Štefan Beláň  29.10.2009, 08:15

Například v příloze D je nadpis nad tabulkou ....vedení od HDV k elektroměru, ale v tabulce je uvedeno "Odbočka od elektroměru" (jakým asi směrem?). >:(

Ta odbočka od elektroměru bude určitě chyba, má tam být odbočka od HDV, nadpis tabulky bude správně. Co se týče průřezu odbočky od HDV, bral bych zřetel na připojovací podmínky,tam je jednoznačně min. 6 mm2 Cu.

Citace: Rozmahel Vladimír  29.10.2009, 08:10

Pro vedení od elměru do bytu platí čl.7.5.1. Platí obdoba čl.7.4.4.,  tzn. do bytu vždy 3f.

Já tam odvození povinnosti vést až do bytu 3 fáze nikde nevidím.  :(

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Radim Strycharski  29.10.2009, 08:58

Já tam odvození povinnosti vést až do bytu 3 fáze nikde nevidím.  :(

Nekoukal jsem na to, ale tahat 3 fáze až do bytu i v případě 1f připojení je rozumné a dělal bych to i kdyby mi to žádná norma nenařizovala.

Rozmahel Vladimír:
V čl.7.5.1. který mluví o vedeních od elměrů do podr.rozvodnic e je řečeno, že se zřizují 1 nebo 3fázové, přičemž pro zřizování 1fázových platí v plném rozsahu ustanovení čl.7.4.4. To už jsem uvedl. Nevím jak je to myšleno, ale chápu to tak.Citace: Rozmahel Vladimír  29.10.2009, 08:10

Obecně 1f. odbočka k elektroměru pouze do soudobosti 5,5kW.
Do bytů / bytové domy /vždy 3f.

Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  29.10.2009, 10:11

dělal bych to i kdyby mi to žádná norma nenařizovala.

Já taky. Kdyby to ale investor nechtěl objednat, natáhl bych to 1 f a nejspíš bych neporušil normu.

To Rozmahel:
Zrovna tohle je dost divný odkaz. V případě 1 f odboček platí v plném rozsahu čl. 7.4.4, který se zabývá taky 3 f odbočkami  (fool) Jak může potom platit "v plném rozsahu"? Může platit jen pro 1 f případy a my se zabýváme 3 f případy. Tudíž na 7.4.4 nemusíme brát zřetel.

Rozmahel Vladimír:
Nechci to hájit nebo popírat, ale odkaz na 1f. chápu jako 1f. pouze za určitých podmínek. Tou je dána soudobost 5,5kW.
Jinak v bytových domech vždy 3f. To je přece i dalším obsahem čl.7.4.4.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana