Mám nahlásit obráceně zapojené HDO nebo to mám ututlat?

<< < (2/4) > >>

Jiří Wolfram:
 ;) Proč byste to měl hlásít ! Vy jste to instaloval ! Pokud jste to nemontoval vy, tak bych to  nechal jak to je.  ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Wolfram  27.10.2009, 23:32

;) Proč byste to měl hlásít ! Vy jste to instaloval ! Pokud jste to nemontoval vy, tak bych to  nechal jak to je.  ;)

Chovejme se jako lidé, ne jako "čecháčkové". Pokud zjistím chybu svého "obchodního partnera",  která je v jeho neprospěch, tak na ní upozorním. Je jedno, jestli to je ČEZ nebo Franta odvedle. I v ČEZu pracují lidé a dokáží ocenit poctivost. A věřte mi, že s "vyčůránkama" jsou velmi rychle hotoví. Málokdo má tolik peněz, aby si zaplatil lepšího právníka, než má distributor.

Zdenek Hejčl:
Málokdo má tolik peněz, aby si zaplatil lepšího právníka, než má distributor.
Je to tak.  :'(

Miroslav Minařík:
Přesně tak, jak říká Jirka Svejovský. Chceme být sami tolerováni? Tolerujme ty druhé.

Princip obchodu není založen na využití chyb druhých. Mezi slušnými lidmi se to prostě nedělá. Pomiňme zisky, či vztahy ... nahlaste to, že jim to špatně počítá.

Možná to ocení právě ten, který to špatně namontoval, než telefonistka!

Václav 3:
Já se domnívám, že kolega Tomáš Fuk má pravdu. Obvykle je v NT daleko vyšší spotřeba než ve VT (vyjímkou může být v zimním období vypnuté elektrické nahřívání kombinovaného boileru - voda se ohřívá pouze kotlem ÚT).

Pokud má dotyčný namontovaný boiler správně přes stykač, pak je kontrola jednoduchá. Ať v době, kdy má zapnutý stykač boileru, tj. v době NT, zkontroluje, zda mu elektroměr měří v nízké sazbě - u starých elektromechani ckých elměrů ukazuje šipka v okénku vedle počítadel dolů a spotřeba se zvyšuje na dolním počítadle, u moderních digitálních elměrů bývá NT označen T2 a zvyšující spotřeba je vidět na displayi v době zobrazení tarifu T2. Pokud tomu tak není, je závada v zapojení HDO. V opačném případě byla chyba v zapojení předcházejícíc h spínacích hodin.

Tazatel by se také měl zamyslet nad tím, jestli nedošlo během tohoto období k nějaké změně v užívání EE (např. výměna malého boileru, který běžel trvale bez blokování za větší, který již je blokován).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana