Mám nahlásit obráceně zapojené HDO nebo to mám ututlat?
akuman:
Citace: Štefan Beláň 27.10.2009, 17:18
TO: akuman
Neuvedl jste základní a velice důležitou informaci a to je tarif. NT můžete mít sepnutý 8 nebo 16 nebo 20 nebo 22 hodin. :)
Podle podílu 1/4:3/4 se bude pravděpodobně jednat o tarif 8 hodin a dobře může být obojí 1/4 VT i 1/4 N. :-\ Záleží jak využíváte nižší sazbu.
Sazbu mám D25d, NT je 00:10 - 05:10, 16:15 - 17:45, 21:00 - 22:30 hod. Na ohřev vody mám el. bojler i plynový. Poslední 2 roky ale ohřívám vodu z 99% jen plynem, el. bojler je jen rezerva, kterou zapínám pro hosty.
Václav 3:
V případě, že boiler nevyužíváte, je docela možná záměna ovládacích vodičů, proveďte kontrolu, jak jsem napsal výše, protože máte zjištěné doby spínání NT, nemusíte se orientovat podle stykače a je to ještě jednodušší a spolehlivější.
Fuk Tomáš:
Citace: akuman 28.10.2009, 08:52
Sazbu mám D25d, NT je 00:10 - 05:10, 16:15 - 17:45, 21:00 - 22:30 hod. Na ohřev vody mám el. bojler i plynový. Poslední 2 roky ale ohřívám vodu z 99% jen plynem, el. bojler je jen rezerva, kterou zapínám pro hosty.
Já jsem ve svém úvodním příspěvku předpokládal spíše některý z tarifů s dobou NT 16-20h.
Ve Vašem případě to tedy opravdu vypadá, že jsou nyní spotřeby v NT a VT prohozeny. Problém může být také v tom, že vám mohl montér namontovat přijímač HDO naprogramovaný na povely odpovídající jinému tarifu. To si snadno ověříte - na webových stránkách distributora je rozpis číselných kódů povelů, a na přijímači HDO jsou vyznačeny kódy, na které je naprogramován.
Jiří Wolfram:
Jirka Š. Svejkovský
V pořádku ať se zeptá nic nenámítám.
Lubomír Jindra:
Citace: akuman 27.10.2009, 09:38
Jestli ano, mám to tak nechat nebo to nahlásit ?
Pokud je to špatně zapojené, stejně na to distributor dříve či později přijde a vám pak zpětně naúčtuje nějaký odhad, který může být i ve váš neprospěch, takže není moc o čem přemýšlet. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana