Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 07.11.2009, 10:11
Na materiálu moc nezáleží... Ale třeba mě nějaký zkušený proutkař opraví.
Myslím že neopraví. Zatím každý proutkař kterého jsem potkal nakonec proutkařem nebyl ať už vědomě či podvědomě. Netvrdím že to není možné ale každý kdo tvrdil že to umí měl výsledky velmi neprokazatelné . Jak říkám, s vidličkou z proutí to umím také (s drátem ne) ale s vodou to nemá nic společného, přitom když se mi to poprvé povedlo tak jsem si nebyl vědom ani já sám že to dělám.
Podle mě pokud proutkař cítí přítomnost vody tak ji cítí nezávisle na použitém vyjadřovacím prostředku a může použít i červený a zelený praporek nebo jen říct tady je voda a ukázat prstem.
Miroslav Minařík:
Krátký souhrn
- hoří zásuvky, vypínače umístěné vedle nikoliv
- odchází elektronika, ale pouze některá
- prostorem prochází tak silná energie, že praská sklo akvária, ale mobilní telefony poškozené nejsou
- zásuvky hoří pouze zvenčí, s vnitřním rozvodem to nemá nic společného
- vypadávají baňky žárovek z patic E27 i když byl dům odpojen od sítě nn
Tak ještě uvěřit tomu, že v případě zemětřesení se bude chvět vše pouze uvnitř jediné budovy a mám podstatně jasněji
(dance)
Petr Doležal:
Citace: Miroslav Minařík 07.11.2009, 20:57
- hoří zásuvky, vypínače umístěné vedle nikoliv.
Protože do zdířky mohu něco vstříknout, vypínač zdířku nemá. A co vlastně hoří, když plamen jde lehce sfouknout? Škvařící se plast? :)
- vypadávají baňky žárovek z patic E27
Ukroutíš žárovku zašroubovávací m směrem, pak ji tam vpáčíš, nejlépe poplivanou aby držela, časem sama spadne :)
Radek Červený:
Krátký souhrn
- odchází elektronika, ale pouze některá
Tak ještě uvěřit tomu, že v případě zemětřesení se bude chvět vše pouze uvnitř jediné budovy a mám podstatně jasněji
(dance)
Nějak jsem Mirku nezachytil, že by byly poškozeny v domě spotřebiče. Nebo mě něco uniíklo? :-\
Ale jen takový malý postřeh ze začátku. V zásuvkách je taková energie, že přeskočí na 1 metr ze zásuvky na vodovodní baterii. Nechci ani domyslet, co by se stalo, kdyby někdo zmáčkl v tuto chvíli vypínač na lustr o:-)
Jan Alin:
Citace: Radek Červený 08.11.2009, 10:46
Nechci ani domyslet, co by se stalo, kdyby někdo zmáčkl v tuto chvíli vypínač na lustr o:-)
Vůbec nic protože malá vzduchová mezera ve vypínači a vlákno nebo přepálené vlákno v žárovce by v ten okamžik neznamenaly vůbec nic. Kromě toho pokud výboj přeskočí na jeden metr tak by se k tomu vypínači ve zdraví dostal jen Superman. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana