Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?
SMILEK:
Citace: Miroslav Minařík 06.11.2009, 18:51
... zda myslíš tyto kruhy v obilí.
Myslel jsem to spíše takto ...
http://navod.hvezdarna.cz/navod/kruhy.htm
http://www.circlemakers.org/
;)
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Hasala 06.11.2009, 21:16
Toto podle mého soudu souvisí s přirozeným geomagnetickým polem Země....
Také si myslím, že k vysvětlení proutkařství nepotřebujeme brát si na pomoc neznámé přírodní síly či energie. Mimochodem, schopnost nějakým způsobem vnímat geomagnetické pole zřejmě mají i někteří stěhovaví živočichové.
Citace: Miroslav Minařík 06.11.2009, 18:51
A tak teď tedy co?
Asi bych navrhl jednotlivé jevy simulovat a zkusit nalézt co vše mají společného. Dosavadní dohady mi připomínají jak Pejsek a kočička vařili dort. Mnoho jevů, které jsou spíše v rozporu, než v souladu.
Jako klíčovou věc bych viděl poskytnout vzorky očouzené omítky, ohořelé kryty zásuvek, ohořelý ručník/kapesník/obrázek k chemické analýze. Pokud byla použita nějaká samozápalná směs, její stopy by tam měly být dobře identifikovate lné, a pokud by tam nebyly, tak to něco znamená. Problém je samozřejmě v tom, že to by ty stopy musel bez varování posbírat nějaký kriminalista bezprostředně po události - jinak mohou být snadno zmanipulovány.
Situace je o to komplikovanější, že pokud šlo o úmyslné jednání nějakého jedince, pak ten měl čas mezi tím zametat stopy atd. Dovedu si třeba představit, že v prvopočátku v tom byla nějaká klukovina, a teď už s ním rodiče drží basu, aby je okolí nemělo za blázny a aby po nich nikdo nevymáhal náklady na přivolané experty...
Podle mého soukromého odhadu tedy Mračkovi neposkytnou potřebnou součinnost pro skutečné vyšetření příčin, věc se do důsledku nevyšetří a záhadné jevy jaksi samovolně pominou - například při zasypání výkopu kanalizace, volbě nového starosty, zřízení nové benzínové pumpy či jiné význačné události.
Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš 06.11.2009, 23:56
...
Jako klíčovou věc bych viděl poskytnout vzorky očouzené omítky, ohořelé kryty zásuvek, ohořelý ručník/kapesník/obrázek k chemické analýze. Pokud byla použita nějaká samozápalná směs, její stopy by tam měly být dobře identifikovate lné, a pokud by tam nebyly, tak to něco znamená. Problém je samozřejmě v tom, že to by ty stopy musel bez varování posbírat nějaký kriminalista bezprostředně po události - jinak mohou být snadno zmanipulovány. ...
Podle mého soukromého odhadu tedy Mračkovi neposkytnou potřebnou součinnost pro skutečné vyšetření příčin, věc se do důsledku nevyšetří a záhadné jevy jaksi samovolně pominou - například při zasypání výkopu kanalizace, volbě nového starosty, zřízení nové benzínové pumpy či jiné význačné události.
Myslím, že jsem přesně toto tvrdil mnoha lidem!
Rozmahel Vladimír:
Já už bych viděl problém v tom, že rodina nedovolila rozhovor chlapce s vědcem.
Stran těch proutků, je to asi tak jak uvádíte, vlivem geomag.pole země. Myslím si ale, že to bude složitější. Podle této teorie by se potom musely sklánět větve stromů v těchto místech k zemi, pohozené kovové věci ležící na zemi orientovat dle pólů atd...Je to jistě nesmysl. :D Měl jsem na mysli ten mechanizmus, že člověk stojící na dvou nohách a má v ruce dřevěný proutek, ano funguje to i s kovem a je schopen zareagovat. Magnetismus u dřeva, u tenkého proutku, se mě moc nezdá. Teď mne napadla zajímavá myšlenka. Fungovalo by to i u člověka s protézou? o:-)
Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír 07.11.2009, 08:31
...Magnetismus u dřeva, u tenkého proutku, se mě moc nezdá. Teď mne napadla zajímavá myšlenka. Fungovalo by to i u člověka s protézou? o:-)
Pokud já vím, proutkař je schopen použít kde co, senzorem je totiž on sám a ten proutek je něco jako ručka u měřáku. Na materiálu moc nezáleží... Ale třeba mě nějaký zkušený proutkař opraví.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana