Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?
Jan Alin:
Citace: Rozmahel Vladimír 06.11.2009, 13:29
Trochu odbočím - jakým principem je zařízeno to, že proutkař najde neomylně vodu? Jako kluk jsem žasl, když mému dědovi se proutek ve tvaru Y točil v ruce a zastavit ho šlo pouze silou. Stejně se ta nožka písmene Y skláněla dolů k zemi.
Tak to umím taky, za pivo naučím ale čekejte jen ten efekt točení až do překroucení bez zjevné příčiny, kde je voda to nepoznám. ;)
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Smílek 06.11.2009, 00:59
.... notoricky známé kruhy v obilí a "frajeři" předvádějící jejich výrobu?
Pokud uvádíš kruhy v obilí, pak o nich něco málo vím. Můj tatínek (stejného jména) strávil v letadle celý život a v poslednich patnácti letech spolu s archeology objevili vďaka (robote, lehni, na Mirka nešahej!) změně vegetace několik nalezišť pravěkých sídlišť. Ale nejsem si jistý, zda myslíš tyto kruhy v obilí. Ale to odbočuji od tématu.
A tak teď tedy co?
Asi bych navrhl jednotlivé jevy simulovat a zkusit nalézt co vše mají společného. Dosavadní dohady mi připomínají jak Pejsek a kočička vařili dort. Mnoho jevů, které jsou spíše v rozporu, než v souladu.
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Smílek 06.11.2009, 00:59
... Chování TV Nova je naopak typické :'(. Naše chování podporuje a dokazuje virtuální charakter zprávy o události (dance). Motivaci TV Nova známe, nad naší motivací zabývat se tímto jevem můžeme přemýšlet a MOŽNOU motivaci rodiny lze odhadovat z předchozích příspěvků (a že jich je - jako obvykle, když se řeší něco zásadního ;D, viď Mirku ;)).
Pánové, po té co jsem dnes v tv viděl Petru Paroubkovou v porodnici, začínám pochybovat o tom, že jsou rep... normální. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud tyto informace jsou nad ty ostatní, pak tato televize potláčí důležité a vyzdvihuje senzační.
Podobná média sama prokazují svou neserióznost. Může si to dovolit, protože lidé (kteří tvoří sledovanost) nechtějí pravdu, chtějí senzaci. Pokud se podíváme na sběr dat z médií, pak je to pro neznalého spotřebitele hromada nepoužitelných údajů. Na druhou stranu, co by měl tedy spotřebitel sledovat?
Petr Doležal:
ČT2 nebo ČT24 nebo TA3. Jiný prostor :)
Jaroslav Hasala:
Citace: Rozmahel Vladimír 06.11.2009, 13:29
... jakým principem je zařízeno to, že proutkař najde neomylně vodu? ...
Toto podle mého soudu souvisí s přirozeným geomagnetickým polem Země. Můžeme si to představit jako souvislý tok vody. Nevidíme pod hladinu, ale pokud jsou na jinak klidné hladině vidět nějaké anomálie, znamená to, že pod vodou něco je, voda teče jinou rychlostí, vznikají různé kola, víry ...
Sám jsem s tímto také trochu experimentoval . Zkoušel jsem různé věci, ale nejlépe mi fungovaly měděné dráty bez izolace, průřez asi 6 mm2, ohnuté do tvaru písmene L, do každé ruky jeden.
Nefunguje to u každého, někdo je na to hodně citlivý, někdo jen trochu a u někoho to nefunguje vůbec, v poměru asi 5, 35 a 60%.
Osobně patřím do druhé skupiny.
Konečně, může si to každý vyzkoušet ...
Dráty mohou být různě dlouhé, ale pro nějaké jednoduché pokusy postačí délka cca 10x 30cm. Dráty se drží za kratší konce v sevřených pěstech. Po ustálení by měly být rovnoběžné, rovnoběžnost by se měla zachovat i při jejich vzájemném přiblížení nebo oddálení. Pokud je v blízkosti nějaký kovový předmět dráty se mohou natáčet, křížit nebo oddalovat.
Osobně pociťuji jakoby teplo přicházející z těch drátů, někteří jedinci údajně pociťují až pálení.
No a dále je to jen o zkoušení a o zkušenostech ...
Pro nějaké "seriózní" proutkaření je zapotřebí mít jisté vrozené dispozice a dále je také zapotřebí velká trpělivost.
Tímto způsobem se dá najít nejen voda, ale také různá podzemí vedení (kovové trubky, kabely) a také různé dutiny (tunely, jeskyně ...)
Z fyzikálního hlediska to dává smysl, protože toto všechno geomagnetické pole Země narušuje ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana