Jak ovládat spotřebič HDO? Jde to "bez drátu od elektroměru"?

<< < (3/3)

Milan Berta:
 přeji,

u mne na byte také chybí ovládací kabel. Distributor (PRE distribuce) mi řekl, že žádné jiné řešení než kabelem neakceptuje. Odvolává se na své připojovací podmínky. V těch jsem zatím nic takového nenašel.

Následující řešení:
- instalace dalšího HDO v okruhu pro bojler a jeho spárování s vnějším HDO,
- instalace bezdrátového řešení přenosu signálu
- instalace speciálního jističe separující ovládací signál z kabelu nn (mini HDO) nebo
- sloučení ovládacího signálu do vedení a následní separace před jističem bojleru

jsou neakceptovatel ná, ani kdyby se použili homologizované prvky.

Má na tohle distributor právo? Nebo se jenom nechce o tyto okrajové, ale existující, řešení starat a nutí uživatele k přímočarému kabelovému řešení?

S pozdravy,

Pavel Horský:
Distributor je ten, kdo si určuje jasné podmínky, které se musí splnit pro osazení "jejich" zařízení. Pokud řekne, že jinak nelze, tak opravdu nelze.
Za elektroměrem (elektroměrovým rozvaděčem) si pak můžete přenášet signály jak se vám zachce, tedy samozřejmě v rámci bezpečného provozu.

Milan Berta:
 (poklona)  za odpověď!

Citace: Pavel Horský  23.01.2015, 13:24

Distributor je ten, kdo si určuje jasné podmínky, které se musí splnit pro osazení "jejich" zařízení. Pokud řekne, že jinak nelze, tak opravdu nelze.

OK, chápu, že distributor má vždy pravdu. Asi se mu nechce učit se nové věci. No, je to nuda, jít s proudem :)

Citace: Pavel Horský  23.01.2015, 13:24

Za elektroměrem (elektroměrovým rozvaděčem) si pak můžete přenášet signály jak se vám zachce, tedy samozřejmě v rámci bezpečného provozu.

Ovladací kabel (nebo jiný přenos ovládacího signálu k jističu) by byl instalován jen za elektroměrem, ne před něj. Myslel jste to jinak?

Pavel Horský:
Citace: Milan Berta  26.01.2015, 15:08

Ovladací kabel (nebo jiný přenos ovládacího signálu k jističu) by byl instalován jen za elektroměrem, ne před něj. Myslel jste to jinak?

Ano, myslel jsem to jinak.
Vodiče ovládacího kabelu jsou přímo napojeny ze zařízení patřícího distribuci (ČEZ, EON, PRE). Toto zařízení (HDO) není napojeno "za elektroměrem",ale před ním, viz. Připojovací podmínky, schémata zapojení.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana