Jak ovládat spotřebič HDO? Jde to "bez drátu od elektroměru"?

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
 A nebo vzpomínaná výměna kabelu za nový CYKY  o:-)

Zřejmě nejspolehlivěj ší v případě správného výběru kabelu a jeho uložen, bezúdržbové  (dance)

Hodně štěstí s výběrem

PS: tím nechci degradovat bezdráty, ale občas  o:-) to může zlobit. Jsou oblasti s velkým rušením a pod.

František Šohajda:
Bezdráty i z plovoucím kódem občas zlobí...jak píše kolega přede mnou....
také jsem se s tím setkal, a to nebylo místo s extremním rušením...
pak napájení a pod....kabel bude sice dražší, ale spolehlivý...

Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda  12.10.2009, 06:25

Bezdráty i z plovoucím kódem občas zlobí...jak píše kolega přede mnou....
také jsem se s tím setkal, a to nebylo místo s extremním rušením...
pak napájení a pod....kabel bude sice dražší, ale spolehlivý...

Nevím co znamení přesně "občas zlobí". U toho testu jsme si všimli, že vysílač neustále opakuje vysílání stavu. Česky to znamená, pokud neprojde první, projde třeba pátý. Nám se v zarušené oblasti ozval druhý, max. třetí. Víte kolik opakovaných signálů vyšle po deseti vteřinách při změně sazby?

A co ta časová prodleva?
Jestli mi vadí 20 vteřin v nepřesnosti, pak mám možnost ještě zakopat obyčejný kabel. Ale kdybych ho mohl zakopat, tak neuvažuji o bezdrátovém přenosu signálu. Existuje mnoho dalších a levnějších bezdrátových variant. Ovšem pokud to koupím od "tamaňa",  tak si pak mohu "tamaňovi" stěžovat, že topím ve vysoké sazbě.

Radek Hervíř:
S podobným jevem občasného nefungování spínání, či blokace sazby jsem se setkal 2x obojí bylo ovládání vodičem N šlo o problém, s délkou vedení(cca50m) i po odepnutí relé , ,levné sazby" v rozvaděči s měřidlem EON  nám na kabelu zůstávalo mezi N a L měřitelných 40V (né trvale) a to málo stačilo,aby stykač bojleru držel stále. Dopadlo to tak, ze jsme systém ovládání museli otočit. V podružné části jsme osadili jistič 1/B2A, relé č.2 a posíláme do domu na stykač bojleru fázi. Tam už byla funkce 100%.

Miloš Moucha:
Stejný problém jsem řešil již několikrát.Vžd y jsem použil druhé HDO které je možno koupit ve většině elektrovelkoob chodů.HDO se pouze musí stejně nakódovat jako HDO dodavatele.V případě Vašeho zájmu vám mohu postup a kódovací tabulku zaslat.Moje adresa je moucha.elektro@seznam.cz.Kód HDO dodavatele bývá napsán na HDO.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana