Čím nahradit speciální žárovky?
Valter Mayer:
Citace: Aleš Dobrovolný 13.10.2009, 07:56
P R O B O H A, kde jste zjistil, že se to týká taky aut (a to mě ani nedochází proč)
Zřejmě jsem zralý na dovolenou .... nějak mi to poránu nemyslí. Mělo mne TO trknout "EuP Directive on Domestic Lighting".
Za dezinformaci se omlouvám.
V mezičase jsem vyhrabal přehllednou tabulku (ovšem ve formátu PPT :()
http://www.vogel-electric.cz/files/EuP_prezentace_sylvania_cz.ppt
Jirka Š.:
Citace: Jan Lukáš 12.10.2009, 17:14
To by mě zajímalo, co budu dávat do zvětšováku.... .
Tohle budu zanedlouho řešit také. Ještě mám tři v zásobě. Zároveň ale doufám, že tyhle žárovky se budou prodávat i nadále. Ona se snad neliší jenom opálovým sklem bez nápisu na baňce, já mám pocit, že má i jinou teplotu chromatičnosti (tedy v zásadě nižší životnost při mírně větší účinnosti). No uvidíme.
Aleš Dobrovolný:
Valter Mayer: Fuj to jsem si oddychl, nic ve zlém, ale v souvislosti s EU a jejich manickou snahou regulovat vše od počasí po potenci trubců věřím už ledasčemu. :P
Martin Lysý:
Výměna kvality za kvantitu, neumím si představit svítit jen úsporkama s pochybnou barvou světla a monochromatick ým světlem LED.
Jirka Š.:
Citace: Martin Lysý 13.10.2009, 22:48
...svítit jen úsporkama s pochybnou barvou světla a monochromatick ým světlem LED...
Aniž bych schvaloval zákaz žárovek, troufnu si tvrdit, že LED používané k osvětlování nejsou (a ani nemohou) být monochromatick é ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana