Čím nahradit speciální žárovky?

<< < (4/5) > >>

Jan Lukáš:
Takhle, klasická opálka není přežhavovaná, to se používalo u ateliérových světel. Místo opálky šla použít klasická mléčná bez popisu, to už jsme řešili na temnékomoře. Jinak mám tedy trošku větší zásobu, pokud vám dojdou, rád temnokomorníko vi pomohu.
Ad LED, bílá led nemůže být monochromatick á tak nějak z principu, že? Je to UV Led a luminifor. Ale má čárové spektrum, bílá je jenom zbožným přáním. Ale červená je vpodstatě monochromatick á, že?

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Lukáš  14.10.2009, 17:27

Ad LED, bílá led nemůže být monochromatick á tak nějak z principu, že? Je to UV Led a luminifor. Ale má čárové spektrum, bílá je jenom zbožným přáním. Ale červená je v podstatě monochromatick á, že?

Abychom byli přesnější, přikládám typická spektra bílých a barevných LED.
Ani jedno není čárové, a bílá LED se budí modrým, nikoli ultrafialovým světlem (jsou však známy i další dva principy fungování bílé LED).

Petr Doležal:
Citace: Fuk Tomáš  12.10.2009, 22:28

Už jsem viděl v OBI obyčejné 60W žárovky (ale opravdu obyčejné) po 60 Kč  ;D

:o
Hlásím, že dnes jsem byl v KARSu Brno a mají přehršel žárovek 100W po 10Kč. Značka OSRAM a vyrobeno v Maďarsku, nikoliv v Chině
Mimochodem jsem tam opět úspěšně vyreklamoval úsporku, starou 1,5 roku, též OSRAM, ale P.R.C.

Navstevnikzulice:
Citace: Petr Doležal  14.10.2009, 18:28

:o
Hlásím, že dnes jsem byl v KARSu Brno a mají přehršel žárovek 100W po 10Kč. Značka OSRAM a vyrobeno v Maďarsku, nikoliv v Chině
Mimochodem jsem tam opět úspěšně vyreklamoval úsporku, starou 1,5 roku, též OSRAM, ale P.R.C.

V Brně na Veveří  v Elektro Otáhal mají 100W žárovky Osram za 11Kč a dle dotazu jich skladem mají pořád dost.

Jan Lukáš:
Pane kolego máte skorem pravdu. Jen dnes se spíše používá UV princip. Ale existují ještě dva jiné.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana