Strana sekundárního vinutí je uzemněná. Jaká je to soustava na sekundární straně?

<< < (2/5) > >>

Jiří Schwarz:
Pane Škriečka, je mi to jasné, že 34 1010 neplatí a čím je nahrazena, také jsem tam psal že to "BYLO" podle zmíněné normy, pro někoho je termín malé a nízké napětí lepší pro představu, než ELV a EL nebo kategotie I a II.

štěpán škriečka:
Pane Hrdý,
to trafo je jako zdroj IT. Prosím můžete mi vysvětlit jakým způsobem /zapojením/ je převedete na soustavu TN-S? Osobně si myslím, že bez mezičlánku TN-C to nelze.  (poklona) .

Milan Selezan:
To Škriečka
Jedná sa o ovládací transformátor žeriavu. Ten medzičlánok slúži pre ovládanie a signalizáciu. Keď uzemníte priamo na sek. svorke TR jeden pól (a tak sa to robí aj u nás, tak to to je TN-S, alebo to môže byť ešte TT nakoľko konštrukcia žeriavu býva oceľová a je pripojena na PE. Ale v žiadnom prípade pri 230V na sekundári nie je FELV.

Jiří Fuksa:
To: Škriečka
Způsoby provedení sítí TN, TT, IT za transformátore m máte uvedeny např. v ČSN 332000-4-41.

štěpán škriečka:
Pane Selezan,
že to není FELV na tom se shodnem, jde o jinou napěťovou hladinu.
Ale mi se jedná o převod sítě a já ji značím      TN-C-S. Tedy, že mám trafo a uzemněním vývodu středního vodiče vytvořím TN-C /vodič PEN/ a potom rozdělím PEN na N+PE a dostanu TN-S. Ovšem u toho jeřábu by mohlo asi být i označení TT. Vycházím z ČSN 33 2000-4-41 příloha NM7 síť TT/TN - část a).

Pane Fuksa,
prosím můžete mi jednoznačně říci z toho výše napsaného jak tedy správně tu síť označit?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana