Proč je překompenzované vedení na stavbě?
Pavel Draštík:
.
S překompenzován ím jsem se setkal několikrát a skutečně to způsobují nezatížené kabely nn i vn. Dříve se tento problém neřešil z důvodu, že byly použity elektroměry, které zaznamenávají pouze odběr. Při přechodu na digitální techniku elektroměry zaznamenávají dodávku i odběr a tak dochází k tomu, že některé nezatížené rozvody (staveniště, výrobní podniky o víkendech apod.) dodávají do sítě jalovou energií kapacitního charakteru.
Řešení a odstranění závisí vždy na konkrétním případu.
Lukáš Rotrekl:
To Fuksa: Regulátor dokáže hodnotu zobrazit. Mimo okamžitých hodnot odběru, učiníku, výkonu, umí i jakousi harmonickou analýzu. Neměl jsem bohužel čas zkoumat až tak do podrobna.
Bohužel jsem u sebe neměl ani měřidlo, kterým bych ověřil přesné hodnoty. Určitě počítám s tím, že je hodnota zkreslená měřením v jedné fázi a poměrně vysokýám převdovým poměrem transformátoru .
Jiří Fuksa:
To: Draštík
Uvádíte velice zajímavý poznatek, s kterým jsem se ještě nesetkal. Mnohokrát jsem řešil právě opačný problém - nedokompenzová ní při malém odběru, vzhledem k tomu, že regulátory přestaly pracovat (viz má poznámka k převodovým trafům v jiné části diskuze).
Díky.
Jiří Fuksa:
To: Rotrekl
Známe výsledek?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana