Proč mám na vstupu do rozvaděče vypínač a nikoliv jistič?

<< < (7/8) > >>

František Šohajda:
Místo B jističe ,když dáte C tak vypínání při třeba spálení žárovky neodstraníte.. .
musíte dát mezi jističe tlumivku /pokud to nebude dělat vlastní instalace/.....

IM:
Ptal jsem se proto, že se mi ta hodnota nejeví nijak přehnaně vysoká a zřejmě nebyla naměřena přímo na vývodu pro žárovku.

Ižák Ctibor:
Citace: Václav 3  25.09.2009, 08:10

to Martinnr:

Chcete radu, ale neposloucháte ji. Kolega Beláň vám již jasně napsal, jak je to s výrobou rozvaděče. Rozvaděč je výrobek, má mít dokumentaci a štítek, vyrábí ho firma, která má k této činnosti oprávnění a typový kus má testovaný ve státní zkušebně.

Celkom dobre tej Vašej odpovedi nerozumiem. To znamená, že ak spravím inštaláciu ,  kúpim plastový ističový rozvadzač s DIN lištami, mám to dať výrobcovi rozvadzačov,aby mi tam na tie lišty dal ističe, aby som ju mohol použiť?Samotná dokumentácia je predsa zahrnutá v projekte (schéma rozvadzača s popisom.) alebo to nestačí?
Aký štítok máte na mysli pre plastovú ističovú skrinku napríklad v byte, kde sú 2až3 zásuvkové a 1až2 svetelné obvody? Vopred vás prosím o prepáčenie ak som svoju otázku špatne formuloval ,  nechcel by som nikoho uraziť.
 :'(

Lubomír Jindra:
Citace: František Šohajda  28.09.2009, 13:57

Místo B jističe ,když dáte C tak vypínání při třeba spálení žárovky neodstraníte.. .
musíte dát mezi jističe tlumivku /pokud to nebude dělat vlastní instalace/.....

To je rozdíl mezi prostou teorií z grafu vypínacích charakteristik a praxí.  ;) Dobré je to ještě zkombinovat s osazením jističe pro svět.ob. cca 4A který většinou bohatě stačí. Opět, dle teorie z grafu by to nemělo mít vliv, ale v praxi to funguje celkem dobře  :)

Citace: Milan Illek  28.09.2009, 15:00

Ptal jsem se proto, že se mi ta hodnota nejeví nijak přehnaně vysoká a zřejmě nebyla naměřena přímo na vývodu pro žárovku.

Lampičky se dají připojit i do zásuvek. ;)

IM:
Citace: Ižák Ctibor  28.09.2009, 15:58

To znamená, že ak spravím inštaláciu ,  kúpim plastový ističový rozvadzač s DIN lištami, mám to dať výrobcovi rozvadzačov,aby mi tam na tie lišty dal ističe, aby som ju mohol použiť?Samotná dokumentácia je predsa zahrnutá v projekte (schéma rozvadzača s popisom.) alebo to nestačí?
Aký štítok máte na mysli pre plastovú ističovú skrinku napríklad v byte, kde sú 2až3 zásuvkové a 1až2 svetelné obvody? Vopred vás prosím o prepáčenie ak som svoju otázku špatne formuloval ,  nechcel by som nikoho uraziť.

Postup je jednoduchý. Nemusíte nic kupovat, výrobci rozvaděčů předáte schéma, příp. projekt a necháte vyrobit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana