Mám pripojiť na SHP aj sadrokartonovu konštrukciu?

<< < (3/6) > >>

teee:
Takže ak dobre chápem tak pri rekonštrukcii kúpelky treba treba všetko napojiť cez prúdový chránič .
Takže v sieti tn-c rozdelím PEN   na PE a N namontujem do hds prúdový chránič a modrý vodič (Cu 2,5mm2)    natiahnem do krabice v kúpelke a potom odtial ťahám stredný vodič do zásuviek a svetiel. A na starom vedení kde bol pôvodne ( fáza a PEN) Pen mi bude slúžiť ako PE vodič . 
Potom budem ťahať ešte jeden vodič PE    (4mm2 Cu)    ktorým spojím všetky živé časti bez toho aby som prerušil vodič lebo koľko spojov toľko krát odpor a natiahnem ho do hds a pripojím na svorkovnicu kde sú zelenožlté vodiče.
Takto je to ok?  :)

Pavel Horský:
Citace: Milan Karvánek  25.09.2009, 22:10

A vy jste elektrikář? Já jen jestli si umíte představit, co to bude po elektrikářské stránce obnášet, provést opravdu funkční pospojení všech vodivých rastrů SD konstrukce se zaručeným přechodovým odporem mezi všemi díly. On to kolega Beláň myslí dobře, ale nedovedu si to v praxi představit a kolik by takové pospojení stálo peněz!
Nebo se snad když už jde o bezpečnost  nespoléháte na náhodný styk jednotlivých rastrů a spojů přes samořezné "kanaufáky"?

Naprostý souhlas  (jednicka). Nutnost pospojení rastru je naprostý nesmysl. Je to můj názor, za kterým si neoblomně stojím, tak bych chtěl poprosit ostatní kolegy, aby mě nepřesvědčoval i o opaku. Připomínky k tomuto tématu neberu. Když si necháte udělat elektroinstala ci od odborníka a ne od šmudly, tak vám nic nehrozí.

teee:
Pánové.
Tak ako som to spomenul postup vyššie bude to v súlade s normami? Alebo by tam treba niečo upraviť?

Lukáš Malík:
Citace: Pavel Horský  26.09.2009, 08:41

Naprostý souhlas  (jednicka). Nutnost pospojení rastru je naprostý nesmysl. Je to můj názor, za kterým si neoblomně stojím, tak bych chtěl poprosit ostatní kolegy, aby mě nepřesvědčoval i o opaku. Připomínky k tomuto tématu neberu. Když si necháte udělat elektroinstala ci od odborníka a ne od šmudly, tak vám nic nehrozí.

Naprosty souhlas (jednicka)
Take nedelam pospojeni a nikdy to revizak nevyzadoval ani nemel pripominky...a navic prece jenom na strop ze zeme tezko dostaneme, takze nahodny dotyk nejak neni pravdepodobny ;)

František Šohajda:
Ono v určitých situacích je lepší nepřipojit a tím nepřivést možný problém na železnou konstrukci..../třeba fázi/...
V dalších situacích je zase lepší připojit a tím uvést na stejný potenciál....
Je to ke zvážení situace od situace..... :)
Asi nikdo z kolegů vám neřekne tak a tak !! (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana