Mám pripojiť na SHP aj sadrokartonovu konštrukciu?

<< < (4/6) > >>

Kamil Novák:
TO: Karvánek
S kvalitou spojení SDK konstrukce si není třeba dělat starosti. Těch "knaufáků" je tam tolik, že kdyby takto luxusní spojení bylo i tam, kde opravdu být musí, to bychom si juchali !  (dance)

TO Horský :
O "nutnosti" v tomto případě zde snad nikdo nepsal. Ale když po natažení kabelů ještě sádrokartonáři dolaďují konstrukci tak, že naruší obě izolace, tak spojení s PE jako když najdete. A to se může stát i odborníkovi, natož šmudlovi.
Stalo se, L.P. roku předloňského.  (surprice)

TO Malík :
Jak už jsem psal kol.Horskému, nejde ani tak o "vyžadování",  ale i jednoduché a rozumné opatření které nic nestojí.
Nevím, co je na stropě vodivého, i kdyby se na něj dalo sáhnout, ale stále víc se používají namísto klasických dveří posuvné. A jejich vestavné pouzdro je vodivé a bez problému komukoli přístupné.  (!)

TO all : Není moc tak nenáročných opatření, jako připojit SDK konstrukci pár metry jednožilového vodiče, tak proč to neudělat ?  :-\

Marek Zeman:
U stropní konstrukce jsou jednotlivé díly roštu k sobě přitlačovány vlivem váhy SDK desek. Ale příčky se mají dělat tak, že svislé profily jsou pouze vloženy do vodorovných profilů ukotvených k podlaze a stropu a nemají se prošroubovávat z důvodu dilatací. Pak je propojení svislých profilů zejména po delší době opravdu nezaručené a právě u nich je možnost zavlečení nežádoucího napětí z proříznutého kabelu největší.

František Šohajda:
Mimochodem jak jsem se díval, konstrukce pod sádrokartonem /pozinkované profily/ nejsou testovány pro přizemění ....Tudíž podle výkladu práva, jeho spojení a případný úraz nemá žádný vliv zda je pospojováno nebo ne !!.......Profily by museli projít státní zkušebnou a muselo by to být napsáno v návodě....!

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  02.10.2009, 17:18

Mimochodem jak jsem se díval, konstrukce pod sádrokartonem /pozinkované profily/ nejsou testovány pro přizemění ....Tudíž podle výkladu práva, jeho spojení a případný úraz nemá žádný vliv zda je pospojováno nebo ne !!.......Profily by museli projít státní zkušebnou a muselo by to být napsáno v návodě....!

Můžete prosím zveřejnit zdroj této informace ?

Zdenek Hejčl:
Opravdu SDK montážníci nespojují VODIVĚ svoje profily. Používají kleště na prolisování profilů ,  nebo ČERNÉ šrouby, což se za vodivé spojení považovat nedá. Spoje dělají jen na začátku, u zárubní, koncích stěny a ohraničení průlezů - otatní volně - dilatace.
Takže milí pospojovači vezměte drát a pospojujte všechny profily.   :'( :'(
Nebo kacířská myšlenka: nechat pod SDK natáhnout vodivou folii na straně do koupelny, spojit prokazatelně vodivě všechny profily a tu pak jednoduše spojit do EP.  ;D
Jen naokraj: dá se profil SDK a připevňovací šrouby považovat za volně přístupné?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana