Jak na samostatné měření spotřeby v byt. domě pro účely komunikační antény?
velsak:
díky za náměty.
jde o to, že prijímací zařízení bude od třetí strany, bude sloužit pro okolní oblast a firma nám bude el.en. platit.
asi fakt nejjednodušší bude stanovit to výpočtem, jen někteří rejpalové v domě by chtěli pro tuhle věc zřídit vlastní odběrné místo - což mi připadá jako blbost.
Kamil Novák:
Citace: velsak 23.09.2009, 11:54
díky za náměty.
jde o to, že prijímací zařízení bude od třetí strany, bude sloužit pro okolní oblast a firma nám bude el.en. platit.
asi fakt nejjednodušší bude stanovit to výpočtem, jen někteří rejpalové v domě by chtěli pro tuhle věc zřídit vlastní odběrné místo - což mi připadá jako blbost.
A co použít tento digitální nebo tento mechanický elektroměr?
Štefan Beláň:
TO: Novák
Tyto elektroměry asi nebude to pravé ořechové, protože 5A je příliš na měření předpokládanéh o nízkého výkonu. :)
Elektroměr MANELER 9901M, přímé měření 5-45 A ...jednofázový, jednosazbový elektroměr na lištu DIN
- proudový rozsah 5-45 A
Lubomír Jindra:
... navíc třída přesnosti 1 z rozsahu 45A to je +- nějakých 100W... a pak se to tady hemží diskusema: Jak to že nám nesouhlasí údaje z podružných elektroměrů? (helpsmajl) lepší dohodnout paušál. :)
Adam Němček:
Citace: Štefan Beláň 23.09.2009, 15:01
TO: Novák
Tyto elektroměry asi nebude to pravé ořechové, protože 5A je příliš na měření předpokládanéh o nízkého výkonu. :)
Elektroměr MANELER 9901M, přímé měření 5-45 A ...jednofázový, jednosazbový elektroměr na lištu DIN
- proudový rozsah 5-45 A
Taky jsem se kdysi na tohle "nachytal", ale pak jsem ho přece jen koupil, a skutečně měří i při proudu pod 5A (je tam další detail v katalogovém listu, a to minimální proud, tedy přesněji minimální registrovaný příkon).
Druhou věcí ale bude, zda výrobce garantuje přesnost měření od 0A - 45A nebo právě jen od 5A nahoru...
Nicméně, podobné elektroměry jsou často používány různými ISP pro AP body a fungují a jde tomu věřit.
Paušál domluvit lze, jen když jsou ostatní nájemníci ochotní (vždycky se najde někdo kdo má problém), řešením je pak jen údaj z elektroměru.
Nebo je tady ještě ( #117# ODKAZ NA SOUKROMÉ STRÁNKY SMAZÁN. Zde není místo pro soukromou reklamu!), jedná se o online digitální elektroměr s ethernetovým rozhraním (tj. odkudkoliv na webu si otevřete stránky a přečtete si aktuální odběr, napětí, proud,...). Měří TrueRMS napětí a proud, a znich počítá spotřebovanou činnou energii, takže omezení na měření nepatrných výkonů v podstatě nemá. Jediná problém je, že v prodeji má být někdy na konci října, v listopadu... a cena bude několik tisíc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana