Jak na samostatné měření spotřeby v byt. domě pro účely komunikační antény?

<< < (4/4)

František Šohajda:
TO:Lubomír Jindra
Pokud chcete přeprodávat musíte mít koncesi...
Ale tu nikdo nemá, pro internety a i byty se prodává i v giga podnicích...be z problémů.. (norm)

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  24.09.2009, 06:03

Když někomu přeúčtováváte el. energii musí být měřící zařízení /elektroměr/ cejchován podle zákona ...a kontrolován ve lhůtách...

Proč myslíte? Kdo to vyžaduje? To je někde napsáno ?   :-\
Ze strany FÚ jsem o takovém požadavku dosud neslyšel. 

František Šohajda:
TO:Novák
Já jsem to neviděl v praxi, jen na školení asi cca před 5 lety o tom přednášel jeden pracovník od distributora u nás E ONu.
Že bez koncese to je protiprávní... .třetí osoba nesmí prodávat...víc e jsem se o tuto problematiku nezajímal...mě řící zařízení musí mít stejné doklady /cejchování/ jako od distributora.. ..podle zákona o metrologii se vztahuje i na něj...
Pokud někdo koupí elektroměr bez kalibrace nesmí jej dát na místo kde se účtuje....

dolac:
Pokiaľ chce niekto podnikať v energetike a elektrinu predávať, musí mať licenciu a musí inštalovať overené meradla. Ak však niekomu iba elektrinu preučtováva, nepotrebuje žiadnu licenciu a asi ani overené meradlo. Je to iba vec dvoch zmluvných strán.

To Adam Němček: Prah citlivosti a presnosť akéhokoľvek mer. prístroja je daný predovšetkým dostatočnou rýchlosťou a rozlíšením A/D prevodníka. Dnes sú celkom bežné už aj 16 bitové prevodníky. Potom je tu naozaj aj problém vstupných oddeľovacích obvodov a najmä dobré odrušenie. Prúdové trafo nie je až taký problém ako hallové sondy, tie sa požívajú v menej kvalitných prístrojoch.               

Kamil Novák:
Citace: dolac  24.09.2009, 20:00

Pokiaľ chce niekto podnikať v energetike a elektrinu predávať, musí mať licenciu a musí inštalovať overené meradla. Ak však niekomu iba elektrinu preučtováva, nepotrebuje žiadnu licenciu a asi ani overené meradlo. Je to iba vec dvoch zmluvných strán.

Přesně tak.  (jednicka)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana