Jaké spektrum záření vydává rtuťový výboj uvnitř výbojky?
isa:
,
chtěla bych odstranit z bytu plísně a bakterie pomocí horského sluníčka.
Bylo mi řečeno, že JEN STARŠÍ TYPY PŘÍSTROJŮ= TY KTERÉ MAJÍ VÝBOJKU jsou schopny plísně a bakterie odstranit a nová horská sluníčka již tuto schopnost mají jen minimálně. Je to pravda?
Nevím však JAKÝ PŘESNĚ PŘÍSTROJ(Výkon, firma, stáří výrobku) si mám koupit a JAK DLOUHO a JAKÝM ZPŮSOBEM tuto dezinfekci provést. Snažně prosím o pomoc. (poklona) .
Martin Lysý:
TO: isa, jestli máte v bytě plísně (na zdích), zapomente na horská slunce. Efektivněji se mi jeví zvláštní nátěry pro tento účel. (helpsmajl)Při větším rozsahu si objednejte specializovano u firmu. (!) Některé druhy plísní jsou velmi agresivní.
Tibor Szeles:
Ja mám tiež doma nejaké horské slnko staré cca 15 rokov. Ak dobre viem aj toto je dobré na dezinfekciu ale či ešte funguje.
Kamil Novák:
Citace: Tibor Szeles 26.10.2009, 20:29
Ja mám tiež doma nejaké horské slnko staré cca 15 rokov. Ak dobre viem aj toto je dobré na dezinfekciu ale či ešte funguje.
Když k těm 15 letům ještě tak 10 přihodíte, tak to bude spíš odpovídat realitě. ;)
Jedná se o zářič UVIR řady II, používaný v 80. letech ve zdravotnictví. Uprostřed je skutečně UV zdroj (tzv. horské slunce), po stranách pak dva IR zdroje.
Pro lokální hubení mikroorganismů by se to použít dalo, ale na něco většího asi těžko. :-[
Tibor Szeles:
Citace: Kamil Novák 26.10.2009, 21:01
Když k těm 15 letům ještě tak 10 přihodíte, tak to bude spíš odpovídat realitě. ;)
Jedná se o zářič UVIR řady II, používaný v 80. letech ve zdravotnictví. Uprostřed je skutečně UV zdroj (tzv. horské slunce), po stranách pak dva IR zdroje.
Pro lokální hubení mikroorganismů by se to použít dalo, ale na něco většího asi těžko. :-[
vďaka za upresnenie . (poklona) Hodil som to sem pre ukážku .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana