Jak argumentovat u ČEZu oprávněnou reklamaci?

(1/7) > >>

Vladimír Bilický:
...,
představte si situaci. Mynulé období spotřeba 11,6MWh (v této době výměna oken,zateplení fasády, redukováno akumul.vytápěn í ze 4ks na 2ks kamen + přidána krbová kamna,,  letos 14,3MWh. V zimním obdobý jsem si všimnul jevu, když se zapnul noční tarif, tak se více rozsvítily žárovky (napětí v síti bylo cca 253V). Po hledání jsem našel v pojistkové skříni před elektroměrem opálený PEN vodič, pravděpodobně přechodový odpor. Bohužel matice nešla dotáhnout, protáčí se zezadu šroub. Dál jsem to neřešil, čez má určitě nějaké plánované údržby...... Připojuji fotku skříně.

A těď k věci. Mohl by mít tento přechodový odpor, resp.nárůst napětí vliv na vyšší spotřebu,resp. na naměřené hodnoty elměru? 3x230/400V, jištění 3x32A. Sazba D26d.

#112#

Oliver Mička:
 a jaké mate hodnoty napětí jak ve vysokem a nízkem tarifu?? 253V se mi zdá mezi fázi a PEN vodičem docela moc a nárust o cca 20 Voltu je taky pecka..ja bych obvolal ČEZ nech se na to příjdou podívat a proměřít.

Jirka Š. Svejkovský:
Asi to na reklamaci je. Hlavně nedoporučuji volat na jejich volnou linku 800. To se spíš dovoláte genderové spravedlnosti. Oslovte nejbližšího elektrikáře a reklamujte s jeho pomocí na nejbližší kanceláři vašeho distributora.

Vladimír Bilický:
Citace: oliver  18.08.2009, 16:57

a jaké mate hodnoty napětí jak ve vysokem a nízkem tarifu?? 253V se mi zdá mezi fázi a PEN vodičem docela moc a nárust o cca 20 Voltu je taky pecka..ja bych obvolal ČEZ nech se na to příjdou podívat a proměřít.

Aktuální hodnoty VT 242V  NT 253V

Petr Doležal:
Byť ta vysoká hodnota je v toleranci (přímo na její hraně),  zvýšení napětí po připojení zátěže ve vysokém tarifu svědčí o poruše na PEN. Nebezpečný stav, oznámit okamžitě!  

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana