Jak argumentovat u ČEZu oprávněnou reklamaci?
Mivečekkk:
Vada elektroměru připadá asi nejvíce pravděpodobná. Poškozený kabel v zemi by se asi velice rychle projevil (v tomto deštivém počasí asi určitě). Ale stále se mi honí hlavou, jak vadný by ten "mechanický" elektroměr mohl být, aby natočil víc? Jedině zkusit fázi po fázi s nějakou třeba 1kW zátěží.
Jirka Š.:
Moje zkušenost z akumulačními kamny je trochu rozporuplná (tradiční český výrobek). Původně byly navrženy na akumulaci tepla do cihel a jeho postupné vypouštění ventilátorem v podobě teplého vzduchu. Já je provozoval v místnosti s velmi vysokým stropem a ne moc těsnými okny. Výsledek byl ten, že vzduch se vyfoukal ven, kamna vystydla a byla mi zima. V době, kdy se změnil způsob používání nízkého tarifu (místo tvrdého zapínání od 22 do 6:00 průběžné zapínání i během dne) jsem ventilátor úplně vypnul, prostorový termostat vyřadil z činnosti a kamna začal používat jako obyčejný radiátor (ta česká hřála dost). Teplotu kamen jsem nastavoval místním termostatem v kamnech ručně dle teploty venku (takový ruční ekvitermní regulátor 8)). A bylo mi akorát.
Resumé: zrovna u akumulačních kamen nemusí jejich redukce na polovinu znamenat nutně úsporu. Může to být i naopak. Záleží na poměrech ve vytápěném prostoru - těsnost oken, větrání, výška stropu, tepelná izolace stěn, poměr sálavé složky + teploty vzduchu....
Miroš Jan:
Citace: Jirka Š. 24.08.2009, 10:32
Resumé: zrovna u akumulačních kamen nemusí jejich redukce na polovinu znamenat nutně úsporu. Může to být i naopak. Záleží na poměrech ve vytápěném prostoru - těsnost oken, větrání, výška stropu, tepelná izolace stěn, poměr sálavé složky + teploty vzduchu....
Jenom doplním, také vlhkost vzduchu
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana