Jaký kabel navrhnout pro osvětlení trasy v délce cca 3 km?

<< < (7/7)

Petr Doležal:
Citace: Bohumil Páník  04.08.2009, 09:12

S veškerou úctou mne napadají osoby, které manipulují s VO, obvykle jsou ve věku mezi 1. a 3. třídou základní školy a chějí vyzkoumat, co to udělá ,  když se tam strčí drát nebo nalije voda.

A proto jak praví norma, musí být krytí stožárových rozvodnic minimálně IP43.

Také vám každý praktik řekne, že když investujete do TN-S a chráničů, tak u delších tras vlivem svodů chrániče spolehlivě vypínají.

A o tom to je.

Rovněž si myslím, že při dnešních cenách hliníku a jeho trvanlivosti se rozumný hospodář rozhodne pro CYKY

Souhlas.

Jan Červený:
Všem kteří diskutovali na tohle téma  (poklona) .Já jsem navrhoval posilovací kabel AYKY 4x50 s rozpojovací pilířem(zhruba v 1/3trasy).Investor neakceptoval zvýšené náklady,ani případné výhody.Zadání akce a její následná realizace se velmi podobá tomu co,popisuje pan Doležal a co ostatně všichni známe.Nešlo mi o tahání rozumů z někoho, a pak se tím někde chlubit ,natož za to brát prachy.Ještě jednou  (poklona)  všem.

Roman Šafránek:
A je sloup verejneho osvetleni elektricke zarizeni?
Nemuze to byt nahodou tak, ze elektrickym zarizenim je pripojovaci prostor v pate sloupu, chraneny krytem (a tudiz s nim manipuluji jenom poucene osoby) a samotne svitidlo na vrchu (vzhledem k vysce ve ktere je s nim manipuluji pouze poucene osoby)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana