Splňuje podle vás tento případ podmínky sdruženého obvodu?

<< < (2/6) > >>

Milan Karvánek:
Tak jestli jsem to dobře pochopil, tak ty 3 byty resp. jejich 3 PLky jsou napájeny za sebou průběžně jediným kabelem - něco jako stupačka naležato?
Asi nejde o klasický nájemní bytový dům, že spíš hotel nebo ubytovna?

Petr Sapík:
Ano je to bytový dům, něco jako hotel, jen místo pokojů byty. Stoupačka naležato jen s tím rozdílem, že fázový vodič vede jen pro ten jeden byt. A ochranný s neutrálním jsou klemovány pro všechny tři byty. Takže každá PLka má svůj jen fázový vodič a ostatní dva (modrý a zž.) jsou společné pro všechny tři byty. Takže bytová rozvodnice nemá samostatný kabel. Jenže se jedná o hotel, tudíž odběratel je jen jeden (z hlediska royvodných závodů). Jde mi o to, že profesně se mi podobné řešení ani za mák nelíbí ale nebyl jsem si jistý jestli se nejedná o sdružený obvod.

Radim Strycharski:
Principiálně na tom  není nic špatného, pokud lze vypnout všechny tři fáze najednou. A nikde není psáno, že v jedné fázi sdruženého obvodu nemohu mít další rozvodnici. Stejně tak může vyvstat u stávajícího sdruženého rozvodu potřeba jeho rozšíření a třeba se nepůjde obejít bez zřízení okruhové rozvodnice v dané větvi (i když by se to mělo dělat s přihlédnutím k rovnoměrnému zatížení jednotlivých fází).

Milan Karvánek:
TO: Sapík > a ještě se zeptám je to nové nebo staré? Je dokumentace? řešíte to jako RT? nebo údržba? Ideál by bylo sehnat TD a případně konzultovat s projektantem. Určitě by měl být ten kabel vypínatelný 3f. prvkem najednou, zbýva výpočet zatížení N.

Štefan Beláň:
Ať už z profesního hlediska, nebo podle požadavků norem apod.,  takto provedená instalace je paskvil.

Znovu opakuji, že popisované napojení podružných rozvodnic není sdružený obvod a nikdy nemůže sdruženým obvodem být!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana