Splňuje podle vás tento případ podmínky sdruženého obvodu?
Petr Sapík:
Stáři instalace je tři roky. Samozřejmě od toho dokumentace neexistuje, pouze výchozí revize kterou kolega dělal podle projektu a pravděpodobně od stolu.
Jiří Fuksa:
To: Strycharski
To co máte v závorce si napište jako nadpis pro sdružené obvody a dvakrát podtrhněte.
Potom možná změníte názor k zadanému tématu.
Jednoznačně davám za pravdu panu Beláňovi.
Milan Karvánek:
TO: Sapík > pokusil bych se dohledat tu dokumentaci a oslovil projektanta, jak to myslel. Rovněž by mně zajímaly názory dalších zkušených projektantů na dané téma ( je možné provozovat takovouto "stoupačku naležato" a pokud ano za jakých podmínek). Principielně jsem viděl takhle udělanou instalaci v jednom RD (ale svisle), kde byla 3.fázová stoupačka domem a v každém patře průběžně napojena jedna rozvodnice: přízemí, patro 1, patro 2. z toho jedna byla 3.fázová a dvě 1.fázové. Na začátku této stoupačky byl 3.fázový jistič. Sdružený obvod to podle mne není, ale správností tohoto řešení si nejsem jistý.
! pomohl by názor zkušených projektantů, poraďte !
Jiří Fuksa:
To: Karvánek
Možná jsem nepochopil váš příspěvek o instalaci RD, ale připadá mi to jako klasika. Předpokládám, že ty rozvodnice byly napojeny z hlavního vedení s plným počtem vodičů.
Jaroslav Hasala:
No, pokud je to opravdu "stoupačka naležato", tak by to podle mě bylo možné provozovat, proč ne?
Chtělo by to ovšem další informace, z dosavadního popisu nemám jasnou představu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana