Co moze byt pricinou takeho rozptylu napatia?

<< < (3/4) > >>

Kamil Novák:
Citace: Pytkin  27.07.2009, 21:26

....Povedzte mi ,  ze je to to co si myslim !?!?!

Těžko říci, co si myslíte, ale ten vypnutý 6A jistič s vyším problém nikterak nesouvisí.  (no)
To je pouze jistič sazbového spínače (pro tzv. "noční nebo přímotopný proud"),  který vy ale nemáte.  :(

BTW: jestli jsou i ostatní instalace provedeny stylem, který je vidět na zapojení elektroměrovéh o rozvaděče  (zle),  tak si s přivoláním nějakého odborníka radši pospěšte.

Pytkin:
Jo jo .. gogel mi uz napovedal ,  co je HDO ..

Václav 3:
váš nový dům - to byla asi developerská výstavba, že?

Revizní technik i pracovník RZ  museli být asi docela splachovací, že se pod tohle podepsali a také dobře zaplacení (podplacení)!

Doporučuji pozvat zkušeného nezávislého rev. technika a udělat revizi. Potom, podle výsledku (který předpokládám nebude nic pěkného),  žádat odstranění všech závad na firmě, která váš dům stavěla nebo se s ní soudit o náhradu výdajů, které vynaložíte na odstranění závad Vy sám.

Vzhled elměrného rozvaděče je ukázkou špatné práce, pokud dobře vidím, tak vodiče připravené pro HDO nejsou nijak zajištěné, jistič pro HDO by - alespoň v Čechách -  měl být zaplombován ve vypnuté poloze, pokud není HDO použito. Celý ER je proveden ledabyle, neřemeslně.

Co se týká Vašeho problému s kolísáním napětí v jednotlivých fázích, tak naměřená napětí jednoznačně ukazují, že se jedná o problém s vodičem N nebo PEN, což je velice závažné s ohledem na možný úraz el. proudem nebo případný požár. Závada nemusí být ovšem ve Vašem domě, problém může být v části rozvodů před Vaším elměrem např. v již zde zmíněných přípojkách k jednotlivým domům.

Miroš Jan:
TO: Pytkin

No tak to je opět ukázka odbornosti elektrofirem. (zle)
Tak takhle spr… elektroměrový rozvaděč sem dlouho neviděl. Nějak nevidím zajištění vedení před elektroměrem proti neoprávněnému odběru!!!

Jirka Š. Svejkovský:
To vám distributor připojil? Docela by mě zajímalo, kam chtěl autor nacpat případný přijímač HDO, když už tam má jistič. Nějak nevidím přípojnici PEN.
Nevím, kolik ušetřil peněz za standardní RE rozvaděč (tu "kozu" musel někdo vyrobit),  ale hrubě se mi to nelíbí. Tady by měl asi problém s rozvoďákama. Ani popsaný vodiče nemá ale to je celkem prkotina.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana