Treba pripojiť poplastovaný plech na bleskozvod ?
Jan Hájek:
Docela by mne zajímalo, co s čím spojuje ten vodič. Z fotografií bych odhadoval, že kovový nosný sloup je v betonu spojen s jeho armováním.
Martinnr:
Citace: Fuk Tomáš 22.07.2009, 23:03
Taky je min. 50 let starý a nepochybně bude v rámci restaurátorský ch prací inovován.
Co bych mu vytknul hlavně, je vedení svodů v těsném dotyku se dřevem.
Jako zemnič bylo použito Cu lano kolem dokola, v hloubce cca 0,5 m (téměř na skále, víc zeminy tam nebylo). Nemohu posoudit, zda to nemělo ještě nějaké radiální paprsky, kopat mě tam nenechali :D
On ale měl ten kostelík jeden ještě lepší hromosvod - asi 600 m vysoký (od úpatí) a strmý kopec opodál.
Počítam pán Tomáš že sa vám krajina páčila svojou scenériou a nedotknuteľnos ťou, ale to je v Nórsku akoby balzam na dušu. Ale späť k téme by ma zaujímalo či ste mali možnosť zmerať tam odpor zemniča a či je v súlade s Nórskymi Normami. Ale ten zemniaci vodič sa mi zdá moc tenký, neviem to podla foto presne posúdiť.
Jan Hájek:
Asi obdobný, jaký naměřil Wolf Marks na tomto kostelíku:
http://elektrika.cz/reportaze/2007/svod-hromosvodu-kostela-wang/
PS: Na poslední fotografii si všimněte , ,kvality práce,, hromosvodáře.
XL:
Jen pro zajímavost - je tam taky pěkný obrázek.
http://dic.academic.ru/dic.nsf/brokgauz_efron/32725/%D0%93%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%B4
Fuk Tomáš:
Citace: Martinnr 24.07.2009, 19:38
Počítam pán Tomáš že sa vám krajina páčila svojou scenériou a nedotknuteľnosťou, ale to je v Nórsku akoby balzam na dušu.
Ano, je to tak. Slartibartfast si zaslouží nejvyšší uznání.
Citace: Martinnr 24.07.2009, 19:38
Ale späť k téme by ma zaujímalo či ste mali možnosť zmerať tam odpor zemniča a či je v súlade s Nórskymi Normami. Ale ten zemniaci vodič sa mi zdá moc tenký, neviem to podla foto presne posúdiť.
Ne, měřit jsem nemohl, na dovolenou s sebou Terromet nevozím :D
4 svody (+ uzemnění okapů) byly od oka průměr 8 mm Cu lano, zemnič průměr 10 mm Cu lano.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana