Treba pripojiť poplastovaný plech na bleskozvod ?
MartinNR:
Citace: Fuk Tomáš 13.07.2009, 00:21
Což mi připomíná hromosvod, který jsem nedávno viděl na jednom starém dřevěném kostelíku v Norsku.
Přikládám fota dvou zajímavých detailů:
1) skrytý svod vnitřkem okapové roury.
2) měděné okapy důsledně připojeny na zemnič.
No ten hromozvod nič moc ale by som chcel vidiet ako tam vykope niekto dostatočnú hĺbku alebo dĺžku na požadovaný odpor. Na skalnatom a kamenistom poraste. Pracoval som v nórsku a viem že tam urobiť vykop alebo jamu je niekedy neriešiťelný problém. Ale Nori nemajú s ničím problém ako som mal možnosť vidieť. U nás je všetko komplikovanejš ie
Milan Dupal:
Citace
Ale Nori nemajú s ničím problém ako som mal možnosť vidieť. U nás je všetko komplikovanejš ie
A zjevně nemají problém s nepřizpůsobivý mi sběrači kovů.... >:(
Fuk Tomáš:
Citace: MartinNR 21.07.2009, 12:28
No ten hromozvod nič moc...
Taky je min. 50 let starý a nepochybně bude v rámci restaurátorský ch prací inovován.
Co bych mu vytknul hlavně, je vedení svodů v těsném dotyku se dřevem.
Citace: MartinNR 21.07.2009, 12:28
...ale by som chcel vidiet ako tam vykope niekto dostatočnú hĺbku alebo dĺžku na požadovaný odpor. Na skalnatom a kamenistom poraste.
Jako zemnič bylo použito Cu lano kolem dokola, v hloubce cca 0,5 m (téměř na skále, víc zeminy tam nebylo). Nemohu posoudit, zda to nemělo ještě nějaké radiální paprsky, kopat mě tam nenechali :D
On ale měl ten kostelík jeden ještě lepší hromosvod - asi 600 m vysoký (od úpatí) a strmý kopec opodál.
Rozmahel Vladimír:
Přidám taky detail uzemňovacího pásku vysilače v Chorvatsku. Biokovo, vrchol Svatý Jure. Všude samý vápenec.
Jan Alin:
Přidám něco z našich hor. Takhle je provedeno uzemění nové vyhlídkové věže na Hnědém vrchu nad Pecí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana