Lze v koupelně na zásuvku pro pračku nasmyčkovat další zásuvku?
Jan Nevoda:
Díky.Nebo lze složitěj zasekat další KU68 a použít klasickou svorkovnici(a zapojit 3x3Cx2,5)
Pokud majitel chce umístit zásuvky různě dle svého přání a zároven logicky oba máme zájem co nejméně sekat,tak se nevyhnu např.2x nasmyčkování z jedné krabice(zásuvky) při např.nutnosti jednoduše zapojit jedinou(osamocenou) zásuvku na přiléhající stěně v sousední místnosti provrtáním příčky ze sousední místnosti(kde mám nejblíže již jednou nasmyčkovanou karabici(zásuvku)
Jaroslav Ferst:
Nad věneček se už nevejde zásuvka, to by skutečně muselo být o krabici víc.
Bezšroubové svorky se při troše péče za tu zásuvku vejdou.
Radek Kroutil:
Pánové, co praxe? Vy vážně do koupelen (pokud je tam pračka) taháte dva okruhy zásuvek? Jeden na pračku a druhý na holicí strojek či fén?
Nevybavuji si, že jsem někde viděl zásuvku u zrcadla napojenou třeba na okruh kuchyně, pokoje apod. nebo samostatně... Vždy nasmyčkováno přes pračku...
A Vámi udávanou citaci z normy si vysvětluji tak, že na konci nemí být svorkovnice, ale pouze zásuvka...
O tom, že na jističi musí být pouze jedinná zásuvka jsem si v ní nevšimnul...
Zdenek Jakubcik 1:
Citace: Radek Kroutil 09.07.2009, 09:24
Pánové, co praxe? Vy vážně do koupelen (pokud je tam pračka) taháte dva okruhy zásuvek? Jeden na pračku a druhý na holicí strojek či fén?
Nevybavuji si, že jsem někde viděl zásuvku u zrcadla napojenou třeba na okruh kuchyně, pokoje apod. nebo samostatně... Vždy nasmyčkováno přes pračku...
Já zásadně realizuji v koupelně 2 okruhy! Pračka vždy samostatně a zásuvku u umyvadla nasmyčkuji zpravidla se zásuvkou na chodbě, nebo verandě. Dnes se již vyskytují pračky s příkonem přes 3kw a fény s příkonem přes 2kW. Těžko budu potom vysvětlovat zákazníkovi, že jsem mu ušetřil 200,-Kč, ale nemůže se fénovat v okamžiku, když hřeje pračka. Klasickou odpovědí je, že si přál funkční instalaci. I když je souběh nepravděpodobn ý, tak funguje skvěle. Před 15-ti lety jsem si u sebe doma nasmyčkoval zásuvku na fén s pračkou a hodněkrát jsem běžel s mokrou hlavou zapnout ohřátý jistič, takže jsem po 2 letech okruhy rozdělil a je klid. Souběh, že se někdo fénuje a zároveň se ze zásuvky v chodbě napájí vysavač, jsem nezažil. A to se dnes hojně používají centrální vysavače, které napojuji také na samostatný vývod.
Václav 3:
Citace: Praktik 08.07.2009, 20:07
Ne,pod šroubek ne! Použit svorku WAGO 4x2,5,při tom se držet pravidla 7x měř,jednou řež(štípej),jde to bez problému poskládat do klasické KU-68,jen nedělat velké rezervy,pak je to v pohodě,a když ta krabička je aspoň 5mm utopena pod kachličkou,tak se to poskláda raz-dva
Utopené krabičky nebrat a nedělat! Zásuvka se pak následně uvolňuje. Použít buď nastavovací kus (u již zasádrované krabice - po dodatečném provedení obkladu) nebo ještě lépe použít extra hlubokou krabičku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana