Mohu nastražit na zloděje v zabezpečení garáže dostupných 230V?

<< < (5/11) > >>

Radek Červený:
Koupil jsem před pár lety garáž z pozůstalosti po jednom inženýru elektro. Měl podobné problémy, tak se rozhodl, že za první plechová vrata namontuje druhá plechová vrata. Samozřejmě také na zámek. Z lidského hlediska už to naštve, když se zloděj dostane přes dva zámky na vratech č.1 a kouká jako tele na vrata č.2  ;D
Ale nebyl by to elektroinženýr, kdyby tento šelmostroj nedovedl k dokonalosti. Po otevření vrat č.1 musel v dané době deaktivovat časový spínač. Pokud to nestihl, na vrata č.2 se dostalo přes transformátor napětí cca 15 kV. Samozřejmě bez proudu.
Mockrát jsem si říkal, jak by se toto klasifikovalo, přeci jen by se to dalo nazvat el. zařízením doplněné ochranou krytím. A překonání krytu je již na vlastní zodpovědnost jedince. Ale ten paragraf je velmi klikatý.
Každopádně celou dobu, co jsem vlastníkem, jsem to už nezapnul, a celá leta je už také klid. Ono se totiž to zabezpečení po okolí už tak nějak rozkecalo a nikdo již o tuto garáž neprojevil zájem  ;)
Pokud by to někoho zajímalo, hodím sem fotky toho " šelmostroje ".

Radek Kroutil:
Pánové, jenom dotaz:
  nevíte náhodou jak dopadli Ti chataři, co si montovali a pak zneškodnili zloděje? Myslim, že jeden byla nějaká nášlapná past (jako na medvěda, zlodějovi to urvalo nohu) a druhý chatař měl nějaký samostříl (ten zase nohu jenom prostřelil). Ti chataři dostali tušim Obecné ohrožení

Jan Franěk:
Jsem sice pro dodržování zákona a jako elektrikář vám nemůžu poradit nic jiného než kolegové, ale jako nas... člověk bych použil zřejmě také ohradník, nebo paralizér.  o:-)

Nejhorší je to, že zde probíráme zařízení, jak neublížit zloději, zatím co on si hlavu láme jen s tím, jak nás co nejlépe okrást.  (zle)

Ty případy chatařů jsem také důkladně sledoval a modlil se za ně. Moc jsem jim fandil. Podle mého každý kdo porušuje zákon  musí počítat s tím, že se mu to nevyplatí a to jakou-koliv formou. Při vstupu na pozemek, se zlým úmyslem, musí počítat také se zlým koncem. Být to na mě, tak nemám s podobnýmy šmejdy žádné slytování.

Tomáš Jarovec:
Problém bude s jakýmkoliv nestandardním zařízením, jehož jiný smysl nedokážete zdůvodnit (třeba samostříl, podkova nade dveřmi, klika na 230...). Jinak by to mohlo být například s rozbitým víčkem na vypínači, které určitě bylo před vloupáním v pořádku.

Bude-li zneškodněným pachatelem hnědočech, riskujete navíc pomstu od jeho rozvětvené rodiny. Na hnědočechy však platí pověry, kletby, magie a různé laciné efekty.

Jaroslav Hrůza:
To Liskar: úprava pyrotechniky i když legálně koupené se dopouštíte trestného činu nedovoleného ozbrojování, protože se z toho stala pyrotechnika třídy 3.

váš požární dým, je divadelní kouř, který hoří a vyvýjí celkem dost tepla, takže místo vykradené garáže bude spíš vyhořelá...

Já bych začal pořádným mechanickým zabezpečením garáže!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana