Mohu nastražit na zloděje v zabezpečení garáže dostupných 230V?
king613:
Mám zajímavý, pro mě neřešitelný problém.
Už poněkolikáté mi vykradli v Ostravě garáž a tak bych si ji chtěl zabezpečit takto:
do plastové krabice koupené u Janči (velkoobchod elektro) vyříznu díru a našroubuji v místě kde mám visací zámek (kladku). Tuto skříňku zavřu (asi koupím se zámkem) a na skříňce bude výstraha nedotýkat se el. zařízení pod proudem (zařízení je pod napětím, nikoliv pod proudem!)a nálepka s bleskem.
Jedná se o dřevěná vrata a kladka by nebyla jakkoli vodivě s vraty spojena a proto by nemohla uškodit ani vzdušná vlhkost, případně stříkající voda.
Zámek dám na 220V (v česku máme v sítí 230V, nikoliv 220V)a teď se ptám. mohu to takto udělat?
Co když to zloděj otevře, dotkne se a zabije ho to?
Budu vinný?
#117#
#105# Opravil jsem nesmyslnou otázku v předmětu! (norm)
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: king613 06.07.2009, 23:31
Co když to zloděj otevře, dotkne se a zabije ho to? Budu vinný? Díky Tomek
Dopustíte se trestného činu obecného ohrožení odměněného nepodmíněným trestem.
Takto provedené elektrické zařízení navíc neodpovídá platným předpisům, proto nebude nikdy zrevidováno a tudíž jej ani nesmíte provozovat.
Zkuste nějaký jiný způsob zabezpečení, například některý systém EZS. Je mezi nimi velký výběr.
Jiří Schwarz:
Souhlas s předchozí odpovědí.
U nás platí jiná pravidla než znáte z amerických filmů.
Zatímco v americe když zloděj překoná nějakou překážku, je to jeho riziko co se mu může stát, ve většině evropy včetně nás je to jinak!
Pokud si na garáž dáte sirénu, její houkání nemusí účinně přivolat pomoc a zloděje jen vyprovokuje aby se choval surověji a agresivněji.
Jako zajímavé se jeví řešení "pevnější" mechanická zábrana, jejiž překonání chvíli trvá, a k tomu zabezpečovací zařízení, které vás volá na mobil nebo posílá SMS.
Jestli jste "kutil", koukněte třeba na stránky www.flajzar.cz nebo v nějakém vyhledávači zkuste např. GSM alarm
František Šohajda:
Když to tak uděláte, tak zavřou vás místo zloděje za porušení bezpečnostních předpisů... ;D je to sranda ale bohužel je to tak..!!
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz 07.07.2009, 07:33
Souhlas s předchozí odpovědí.
U nás platí jiná pravidla než znáte z amerických filmů.
Zatímco v americe když zloděj překoná nějakou překážku, je to jeho riziko co se mu může stát, ve většině evropy včetně nás je to jinak!
Ono to možná souvisí s tím, že zloděj z garáže ukradne třeba 20l benzínu. Podle stávajícího zákona to není trestný čin, ale přestupek. Ochrana takového majetku "automatickým zabitím" je tudíž neadekvátní. Zákon nepočítá s mírou naštvání majitele, která může při opakované krádeži kanystru dosáhnout větší intenzity, než když vám jednou za život někdo ukradne celé auto.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana