Jaká platí pravidla pro kladení slaboproudých vedení na ploché střeše?

<< < (7/9) > >>

Michal Kolesa:
Když je to zemnění, tak proč je vodič černý a neé žlutozelený ?

Kamil Novák:
Citace: ALCR  28.06.2009, 00:53

Každopádně se tu za vzor dávají mobilní operátoři a ty to dělají do uzavřených kovových žlabů spojených s bleskosvodem, alespoň co jsem viděl já.

Není operátor jako operátor - viz obrázky z dnešního dne.

Je ale někde uvedeno, že by plechové nebo drátěné žlaby, ve kterých jsou kabelová  vedení, musely být uzavřené ?  :-\

Radek Kroutil:
Není. Takto to staví Eurotel od začátku a v něčem je to lepší než celouzavřené žlaby. Sice hrozí mechanické poškození, ale nedrží se v tom voda a humus, holubi nemají kde hnízdit a nehrozí ulétnutí vík větrem

Kamil Novák:
Citace: Radek Kroutil  14.07.2009, 20:30

Není. Takto to staví Eurotel od začátku a v něčem je to lepší než celouzavřené žlaby. Sice hrozí mechanické poškození, ale nedrží se v tom voda a humus, holubi nemají kde hnízdit a nehrozí ulétnutí vík větrem

To si nerozumíme.
Já neměl na mysli použití plechových, uzavíratelných žlabů.  (no)
Ptal jsem se nato, jestli by nemělo být drátěné pletivo i nahoře tak, že by byly kabely kryty (stíněny ?) ze všech stran.  :-[

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  14.07.2009, 20:47

Ptal jsem se nato, jestli by nemělo být drátěné pletivo i nahoře tak, že by byly kabely kryty (stíněny ?) ze všech stran.  :-[

Když si na příčný řez tím drátěným žlabem, s kabelem položeným na dně, namalujete (valivou) bleskovou kouli o R=20m, tak zjistíte, že to víko už moc ochrany nepřidá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana