Jaká platí pravidla pro kladení slaboproudých vedení na ploché střeše?
Milan Karvánek:
Já ti teda Máňo nevím... žlab drátěný Merkur 100x100 stojí 216,- Kč za ks dlouhý 2m zatímco žlab plný Mars 125x100 stojí 103,- Kč za běžný metr. :-[
Miroslav Macek:
Citace: Milan Karvánek 15.07.2009, 18:27
Já ti teda Máňo nevím... žlab drátěný Merkur 100x100 stojí 216,- Kč za ks dlouhý 2m zatímco žlab plný Mars 125x100 stojí 103,- Kč za běžný metr. :-[
Ten rozdíl v ceně máte nějaký vysoký, buď ten výrobce jedny žlaby vyrábí a druhé nakupuje, anebo si někdo spletl kusy a metry.
Miroslav Macek:
Citace: Miroslav Macek 15.07.2009, 18:59
Ten rozdíl v ceně máte nějaký vysoký, buď ten výrobce jedny žlaby vyrábí a druhé nakupuje, anebo si někdo spletl kusy a metry.
Koukám, že jsem si ty kusy a metry spletl dokonce já.
Ta cena 216 je za dva metry, máte to tam napsané, já to přehlédl - takže to vychází u tohoto výrobce zhruba stejně.
Je otázkou, za kolik to prodávají větší výrobci, kteří vyrábí oba typy žlabů se stejnými parametry a stejnou povrchovou úpravou.
Milan Karvánek:
Nejsou to ceny výrobní, nýbrž prodejní z jednoho z nespočtu velkoobchodů, které na netu zveřejňují své ceníky :) Dokonce si myslím, že to jsou výrobky 2 různých výrobců.
Není třeba hned hledat za vším spyknutí zlých elektromontážn ích firem.
Tomáš Jarovec:
Citace: Miroslav Macek 15.07.2009, 06:52
Ty střechy většinou nebývají svislé, alespoň já o žádné takové nevím.
Máte pravdu, jde o vodorovné vedení (ne že by nemohlo pokračovat na stožár, po zdi či po komíně). Na vodorovně umístěném žlabu by to víko klidně být mohlo, ale zřejmě jsou kabely dostatečně odolné a případné riziko odtřžení špatně přidělaného víka větrem stále platí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana