Jaká platí pravidla pro kladení slaboproudých vedení na ploché střeše?
lololo123:
Prosím vás - môžu byť dátové káble volne položené alebo musia byť v chráničke alebo v káblovom žlabe?. odstraňujem revízne závady a mám takúto závadu : , , slaboprúdové rozvody sú volne položené , alebo sú upevnené na bleskozvodom vedení čo je v rozpore s STN,, . môžu sa križovať tak že káble sú položené a nad nimi je bleskozvodové vedenie?. no snáď sa to dá pochopiť .:) :) ďakujem za odpovede.
#116#
Tomáš Jarovec:
Na střeše by nemělo být nic volně, kvůli větru a dešti. Vše je třeba připevnit. Vedení nemá bránit přirozenému odtoku vody, protože jinak způsobí hromadění různých zavátých nečistot, v nichž se drží vlhkost a časem to poškozuje střechu. Chránička chrání kabel před UV zářením a drobným mechanickým poškozením. Také poskytuje určitou izolaci při křižování s hromosvodem. Vést kabel po hromosvodu považuji za nešťastné a nezodpovědné.
Vedení sdělovacích kabelů po hromosvodu je bohužel u menších telekomunikačn ích firem běžné. Vypadá to, jako kdyby tu práci dělali zadarmo nekvalifikovan í lidé, bez znalostí elektrotechnik y, s nechutí k práci a bez osobní odpovědnosti za hotové dílo.
Nevím jak vy, ale já jsem viděl kvalitně odvedenou práci telekomunikačn í firmy naposledy někdy v roce 1995 od pracovníků telekomu.
Jan Hájek:
Něco na dané téma:
Internet a hromosvod
František Šohajda:
Nevím ja Vy, ale já co jsem viděl tak po "internetářích" je na střechách všech domů katastrofa...
U nás se rozmohl boom zvaný bezdrátový internet /jak se píše,u nás asi jeden nejvíce preferovaný přístup na net v Evropě ze všech zemí EU/ a firmy nejraději používají hromosvodové vedení jako velmi dobrý a kvalitní držák kabelů......mo ntážní firmy si s tím vůbec nelámou hlavu....je to velice lukrativní práce, za hoďku máte udělaný přístup na net bez problémů...? >:( >:(
Tomáš Jarovec:
Citace: František Šohajda 26.06.2009, 11:03
Nevím ja Vy, ale já co jsem viděl tak po "internetářích" je na střechách všech domů katastrofa...
U nás se rozmohl boom zvaný bezdrátový internet /jak se píše,u nás asi jeden nejvíce preferovaný přístup na net v Evropě ze všech zemí EU/ a firmy nejraději používají hromosvodové vedení jako velmi dobrý a kvalitní držák kabelů......mo ntážní firmy si s tím vůbec nelámou hlavu....je to velice lukrativní práce, za hoďku máte udělaný přístup na net bez problémů...? >:( >:(
...a říká se tomu "instalace za korunu".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana