Používat hlavní ochrannou přípojnici v RD?
Lukáš Rotrekl:
To Karvánek:
Hromosvod jsem považoval za samozřejmost, tak jsem jej ani v dotaze neřešil.
Pokud tomu, ale rozumím dobře, tak třeba vana, i když bude kovová už se dále pospojit nemusí? Bez ohledu na to jestli je potrubí měď nebo plast....
Milan Karvánek:
Citace: Lukáš Rotrekl 13.06.2009, 10:25
... z něj vyvedu FeZn 10mm na svody hromosvodu...
no mě se zdá, že jste ho zmínil, ale budiž i tak je to jasné a netřeba to rozpitvávat ;)
V původním dotazu řešíte hlavní domovní pospojení (předpokoádám že dle 411.3.1.2 Ochranné pospojování), nikoli doplňující ochranné pospojování (dle 415.2 Doplňková ochrana: doplňující ochranné pospojování).
Takže já bych to v tomhle vláknu dále do sebe nemíchal. Ostatně norma ČSN 33 2000-4-41 ed.2 to řeší docela vyčerpávajícím způsobem i když dle mého osobního náhledu zanesla ed.2 do zažitých pojmů zbytečný chaos a člověk musí některé články nejen číst, ale snažit se je i pochopit v širších souvislostech.
Jinak Vámi popsaný způsob (v prvním příspěvku) mi přijde naprosto v pořádku, normální a obvyklý, ostatně i kolega Beláň uvádí v podstatě totéž a jak jinak i zmiňovaná ČSN.
P.S. nechápu proč by měl montážník nadávat na připojení HOP k základovému zemniči pomocý FeZn, svorkovnice HOP je na to stavěná. Místo nadávání by měl víc makat aby získal větší zručnost a příště mu to šlo lépe.
Lukáš Rotrekl:
Hlavně jim vadí ta 10. Pokud se jednalo jen o 8, tak problém nebyl....
PS. Jo v těch pojmech trošku plavu...
Štefan Beláň:
Citace: Lukáš Rotrekl 15.06.2009, 20:04
Hlavně jim vadí ta 10. Pokud se jednalo jen o 8, tak problém nebyl....
TO: Rotrekl
A proč 10 mm? Na základě jakého předpisu? ??
Nevidím důvod, proč by nemohl být použitý ocelový (nejlépe nerez) vodič 8 mm. ::)
Lukáš Rotrekl:
Minimální rozměry zemničů podle ČSN EN 62305-3 Tabulka 7, Materiál tvary a minimální rozměry zemničů...Nebo v betonu už to není zemnič?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana