Nemáte zkušenosti s vyhoření nových jističů při zkratu?

<< < (2/3) > >>

Libor Cr.:
To: Hasala
Vámi popsané potíže s OEZ LSN se nám nikdy nestaly, osobně snimi máme dobré zkušenosti a také osobně preferuji české značky pokud jsou kvalitní OEZ, Kopos, ....
PS: musíme přeci podporovat české podniky / zaměstnance, aby si nás mohli potom dovolit najmout :).

Jaroslav Hasala:
To Libor Cr.:
Nevím do jaké míry se elektrikou zabýváte. Něco jiného je montáž nových instalací, něco jiného následné opravy např. při pravidelných revizích.
U nových instalací nebývají problémy s žádnou značkou, kvalita se projeví až po několika letech provozu.
Jinak i já jsem alespoň částečně nacionalista, ale moje osobní zkušenost s jističi OEZ řady LSN je taková, jak jsem popsal výše.

Martin Šedivý:
Od OEZ Letohrad jsem měl již 2 nefunkční jističe LSN 1polový 16A - jeden vůbec nepřeváděl v zapnutém stavu a druhý nešel zapnout. Bohužel podobné zkušenosti mám s FI DOEPKE cca po roce až dvou používání. Někdy nefunguje test a jindy nejde zapnout.

Libor Cr.:
Špatný kus se asi najde občas u každé značky, ale osobně se mi to nestalo ani u nové instalace, ani u nahrazení za jiný starý jistič nebo při jakékoli udržbě po delším čase, namontovali jsme během 6 let stovky kusů OEZ LSN a bez jakehokoli problému :),  už si připadám jako díler OEZ :). Jinak dostaly se mi pod ruku polské a sloveské jističe ty nic moc, ABB, Schrack, standart bez problémů, z vlastní zkušenosti doporučuji OEZ LSN a Moeller X-pole. Moeller X-pole má opravdu dobré provedí také jsem ho párkrát použil.

OEZ
http://www.oez.cz/catalog.asp?thema=2591&category=600
Moeller
http://www.felten.cz/sortiment.php?t=1

vladimir vaněk:
Souhlas, trafo je za rohem, předjištění 100AgG, jistič byl od fy. MOELLER, typ PL7 se zkratovou odolností 10kA. Impedance je naměřena v zásuvce odběratele,kde se udál skrat. Přímo za jističem je 0,06ohmu (tedy Ik=4,5kA). Při zkratu tedy pořádná šleha, která přepálila i 100A pojistku, ale jistič by to měl vydržet a ne se propálit. Mám podezdření, že při skratu došlo k zajiskření na svorkách jističe a následnému zkratu v elektroměrové skříni.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana