Jaký zvolit počet svodů hromosvodu u rodinného domku s půdorysem 120m2 ?
Pavel Horský:
Citace: Jan Alin 01.06.2009, 22:29
Kníšku znám ale tu tabulku jsem ještě neviděl. Mě by ovšem zajímal kompletní výpočet podle normy. Sám jsem ho zatím nedokázal udělat tak aby sem byl ochoten výsledku věřit. Ani žádný z projektantů které znám mi vzorový výpočet zatím nedodal. Dokonce když sem se zeptal v některých diskuzích tady tak mi už z té diskuze nepřišla jediná odpověď a to jsem si dal záležet aby byl přihlášený odběr. :(
Člověk lačnící po informacích se stále učí a já se přiučil zrovna včera od kamaráda projektanta, který jak se zdá, má v návrzích hromosvodu opravdu dost jasno.
Po výpočtech ochranných úhlů a složitém určování ochran dalších bazmeků nacházejících se na střeše mi poslal v AutoCADu pohled na můj členitý dům, který jsem zrovna projekčně řešil. Jednoduché. Po určení třídy LPS se zjistí velikost valivé koule. Ta se pak v ACADU libovolně posouvá po navržených jímačích a věřte nebo ne, je to paráda. Není potřeba o ničem sáhodlouze přemýšlet a diskutovat. Propojíme logiku s tak haněnou normou a výsledek je bombastický.
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 01.06.2009, 22:45
Zbytečný? Nechtěl jste spíše říci, že (mnohdy) není nezbytně nutný?
Přesně jak říkáte ;), zbytečný není nikdy jen občas podle normy není nutný.
Pavel Horský:
Asi byste měli upřesnit o čem se tu bavíte. Mě by to docela zajímalo a myslím si, že nejen mě.
Jan Alin:
Citace: Pavel Horský 01.06.2009, 22:46
Jednoduché. Po určení třídy LPS se zjistí velikost valivé koule.
Tak a o to mi přesně jde, jak pro rodinný domek s plochou zhruba 120m2 vypočtu LPS.
Pavel Horský:
Podle plochy se LPS neurčuje. Dle tabulky je běžný rodinný domek zařazen do LPS III. Valivá koule pro tuto třídu je o velikosti 45m. Do třídy II se pak počítá rodinný domek s opravdu nadstandardním vybavením. Pak je velikost koule 30m.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana