Kdo bude provádět vizuální kontroly LPS?
František Šohajda:
TO:Novák
Ono vymyslet se dá ledacos a i vymyslí..!
Ale prosadit něco "normální" člověk -nebuďme ve vzduchoprázdnu .....
Ten co má peníze a ruku nad trhem ten to prosadí i když to bude blábol..!
Bohužel je to tak.
Já jako výrobce budu vyrábět zlaté zásuvky tak zaplatím a norma bude na světě že se musí dávat zlaté zásuvky a žádný ekvivalent neexistuje.
Známe to všichni, ale říkat se to nesmí. :(
Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda 01.06.2009, 18:19
Já jako výrobce budu vyrábět zlaté zásuvky tak zaplatím a norma bude na světě že se musí dávat zlaté zásuvky a žádný ekvivalent neexistuje.
Známe to všichni, ale říkat se to nesmí. :(
A já jako Váš konkurent si jenom zamnu ruce, protože to obšlehnu (možná tam jednu pacičku ohnu jinak, aby to bylo patentově čisté), ušetřím na drahém vývoji a lobbingu, hodím to na trh levněji, když je to tak skvělý business, a Vás dotlačím k bankrotu.
Takhle jste si to asi nepředstavoval, když jste si "zaplatil tu normu", co?
Takže to asi bude o něco složitější, a trochu jinak, že?
Citace: Jaroslav Ratiborský 01.06.2009, 10:55
Jak vidíte s reakcí příslušných tak stačí jen něco málo kritiky a již se zvedá výhrůžný prst tady nepomůže žádná kritika .
Smyšlenky a dogmata budou časem stejně nahrazena praxí.
Aha, už rozumím. Vaše láteření na onen soubor norem je v pořádku, máte na to svaté právo. Ale pokud s Vámi někdo nesouhlasí, tak to už v pořádku není, protože on na to právo nemá.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Hájek 31.05.2009, 19:12
Hlavním smyslem vizuální kontroly je se o systém ochrany před bleskem svědomitě starat.
Já osobně jsem přesvědčen, že na vizuální kontrolu by měl stačit provozovatel, nebo jeho technik, který bude schopný číst projektovou dokumentaci skutečného stavu a kontrolovat ji s realitou.
To jste myslím udeřil hřebíček na hlavičku. Provozovatel/člen výboru samosprávy/správce objektu apod. totiž nejlépe ví, co kde na objektu je, co se tam od poslední revize změnilo, kde řádili nějací instalatéři či wifi-internetáři apod. Žádný montér či revizní technik neudělá vizuální kontrolu tak dobře, jako svědomitý provozovatel.
František Šohajda:
To asi není udeření na hlavičku..?
Provozovatel, člen výboru a podobné funkce
by měli vědět kdo a co montují na jejich majetek !Pokud ne tak je to špatné..
Tak nevím na co by kontrolovali, co tam navíc, protože musí dávat souhlas k montáži čehokoliv na svoji bytovku.
Taková kontrola samosprávou nebude asi to pravé ořechové!
Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda 02.06.2009, 06:21
To asi není udeření na hlavičku..?
Provozovatel, člen výboru a podobné funkce
by měli vědět kdo a co montují na jejich majetek! Pokud ne tak je to špatné..
Jako byste neznal zdivočelé montéry čehokoli, kutily, kabelovkáře apod. Právě občasná vizuální kontrola, pokud je prováděna, odhalí všelijaká překvapení :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana