Kdo bude provádět vizuální kontroly LPS?

<< < (7/10) > >>

František Šohajda:
Já jako majitel velkého RD vím co kde mám namontované... ..!!
Pokud to ostatní neví tak ať si třeba dělají kontrolu každý den...pro mě tato kontrola bez pravidel je mrhání časem mým a mých příbuzných!!!
Pokud mě namontuje někdo /firma/ nějaké zařízení na můj dům tak chci revizní zprávu!
A pokud ji nedodají tak ať si to zase demontují a  jsme na stávajícím stavu!
A tím pádem i zbytečná je kontrola!
Nic se  tímto krokem nevyřeší ..!To myslím vážně!

Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda  02.06.2009, 20:24

Já jako majitel velkého RD vím co kde mám namontované... ..!!
Pokud to ostatní neví tak ať si třeba dělají kontrolu každý den...pro mě tato kontrola bez pravidel je mrhání časem mým a mých příbuzných!!!
Pokud mě namontuje někdo /firma/ nějaké zařízení na můj dům tak chci revizní zprávu!
A pokud ji nedodají tak ať si to zase demontují a  jsme na stávajícím stavu!
A tím pádem i zbytečná je kontrola!
Nic se  tímto krokem nevyřeší ..!To myslím vážně!

V čem je problém? Neříkejte, že jako majitel RD si neděláte vizuální kontroly stavby a všech instalací, norma nenorma. Akorát tomu tak neříkáte  :D

Jan Hájek:
Schválně, jak dlouho tam ten svod plandá? Bytový dům cca 30 bytových jednotek. Jo a je to na viditelném místě.
No a ještě taková klasika: Uvadlé více jak metrové pomocné jímače.

Miloslav Dunda:
Vizuální kontrola atd. je jistě důležitá. Zajímalo by mne jak důležitý je zemní přechodový odpor. V revizních zprávách je uváděn, ale de fakto je nevědomky naměřen zemní přechodový odpor PEN vodiče  distribuční soustavy. (Spojení přes STA a v přípojkové skříni, v případě uvedení na společnou soustavu anténa a elektroinstala ce),  což v případě antén (pokud neměly svůj zemnič)  muselo být i podle staré normy. A v HDS nebo RIS ten zemnič nikdo nerozpojí bez toho, že by byla HDS vypnuta někde v rozpojovací skříni. Pod napětím to nejde.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Hájek  02.06.2009, 20:47

Schválně, jak dlouho tam ten svod plandá? Bytový dům cca 30 bytových jednotek. Jo a je to na viditelném místě.
No a ještě taková klasika: Uvadlé více jak metrové pomocné jímače.

Nevíte co jste tím textem a snímkem chtěl vyjádřit ?
Co to má prakticky společného s uvedeným tématem ?
Majitel popř.provozova tel je zodpovědný za majetek a jeho stav.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana