Kdo bude provádět vizuální kontroly LPS?
Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš 01.06.2009, 10:16
Ten, kdo to pochopit chce, snad pochopí, že onen vizuální kontrolor zkontroluje, zda do objektu od poslední kontroly nevstoupily nějaké nové inženýrské sítě, a pokud ano, zkontroluje, zda u nich bylo provedeno řádné ochranné pospojování, včetně změření kvality propojení (zde zřejmě jde o nepřesný překlad - soudím, že se nemá jednat o průběžné měření, ale o měření průběžnosti, spojitosti). Vizuální kontrolor neprovádí vlastní měření.
Pokud si pak něčím není jist, zeptá se zkušenějších kolegů.
Ten, kdo to pochopit nechce, dělá všechno pro to, aby to celé zpochybnil.
Kdysi jsem někde četl jednu velmi starou modlitbu k Bohu. Ač jsem vyznáním ateista, velmi se mi zapsala do duše. Říkala asi toto:
Bože, dej mi sílu, vůli, vytrvalost, abych dokázal změnit to, co změnit mohu. Dej mi pokoru, abych dokázal přijmout to, co změnit nemohu. A dej mi rozum, abych to dokázal rozlišit.
Tam se sice nepíše o inženýrských sítích vstupujících do objektu, ale jen o "nových inženýrských sítích" , ale stejně vás obdivuji, že to tak dobře chápete.
Já s tím mám problém zejména z těchto důvodů :
*) Ono se dost těžko někdy pozná, zda je "inženýrská síť" nová - není to na ní obvykle napsáno. To platí i pro identifikaci jakéhosi "doplnění" (nevím čeho).
**) Také nevím, proč se má vizuálně zkontrolovat, zda je ekvipotenciáln í pospojování "stanoveno" a v jakých dokumentech se toto "stanovení" má hledat.
***) A už vůbec netuším, jak lze vizuálně kontrolovat, že byla (nevím kdy) provedena průběžná měření (nevím jaká) pro tato nová doplnění (nevím čeho)
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Macek 01.06.2009, 14:18
Tam se sice nepíše o inženýrských sítích vstupujících do objektu, ale jen o "nových inženýrských sítích" , ale stejně vás obdivuji, že to tak dobře chápete.
Já s tím mám problém zejména z těchto důvodů :
*) Ono se dost těžko někdy pozná, zda je "inženýrská síť" nová - není to na ní obvykle napsáno. To platí i pro identifikaci jakéhosi "doplnění" (nevím čeho).
**) Také nevím, proč se má vizuálně zkontrolovat, zda je ekvipotenciáln í pospojování "stanoveno" a v jakých dokumentech se toto "stanovení" má hledat.
***) A už vůbec netuším, jak lze vizuálně kontrolovat, že byla (nevím kdy) provedena průběžná měření (nevím jaká) pro tato nová doplnění (nevím čeho)
TO Macek :
Kol. Fuk to napsal naprosto přesně :
Ten, kdo to pochopit nechce, dělá všechno pro to, aby to celé zpochybnil.
Mě jen udivuje, že vás pořád baví boj s větrnými mlýny. (wall)
Vždyť je to pořád dokola - normy a technické předpisy obecně nejsou přeci beletrie. Ty se vám nemusí líbit.
Jestliže chcete v nějakém oboru pracovat a nenarazit, tak je :
1) buď respektujete (nevšiml jsem si, že by po nás někdo požadoval, abychom z nich byli nadšení)
2) nebo ne.
Ve druhém případě máte opět 2 možnosti :
1) vymyslet a prosadit předpis nový
2) jít dělat něco jiného.
Ale obávám se,že v dnešní době sotva najdete obor lidské činnosti, kde byste dřív nebo později zase na nějakou instrukci nenarazil. :-\
Takže to pro vás v dnešním světě asi nemá řešení. :(
František Bernard:
Určitě revizní technik nezodpovídá za odstranění závad. Pokud objednatel má zájem, závady odstraní, pokud ne, tak nepomůže ani deset podpisů. Žádný formulář na revizní zprávy neexistuje. V ČSN 33 2000-6 jsou přílohy F a G informativní. Souhlasím s kolegou Novákem. Některé firmy ani nevědí o osobě odpovědné za el. zařízení. Jak zjistíme, že tzv. odpovědná osoba je ta pravá? Legitimujemeji? Často posílám Zprávy o revizi doporučeným dopisem s fakturou. Na tzv. hajzla jsem zatím nenarazil.
Pavel Horský:
Kamil Novák: (jednicka) To se snad ani lépe napsat nedá. Máte u mě BOD. (drinks)
IM:
Citace: Kamil Novák 01.06.2009, 12:50
Ačkoli od doby platnosti ČSN EN 50110-1 uplynulo již dost času, ještě jsem tohoto panáčka nikde nepotkal. :(
Citace: Kamil Novák 01.06.2009, 15:09
Jestliže chcete v nějakém oboru pracovat a nenarazit, tak je :
1) buď respektujete (nevšiml jsem si, že by po nás někdo požadoval, abychom z nich byli nadšení)
2) nebo ne.
Ve druhém případě máte opět 2 možnosti :
1) vymyslet a prosadit předpis nový
2) jít dělat něco jiného.
Jak vyplývá z Vašeho příspěvku ve 12,07, setkal jste se pouze s osobami, jednajícími dle Vašeho bodu 2). Ti buď vymýšlí něco nového 2)1) nebo šli už dělat něco jiného 2)2).
Jinými slovy: Buď zde vládne zákon džungle nebo se časem projeví ti, co vymýšlí něco nového?
To by mohlo být světlo na konci tunelu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana