Kontrola běhu motoru
:
Nevíme jak to má chodit.Jestli se použije proudové relé,ALNICO nebo indukční snámač je otázkou provozovatele. Zapojení bych řešil asi takto.Stisknut í tlačítka START.Rozběhne se první motor.Tlačítko START se musí stále držet.M1 se roztočí a při dosažení otáček,sepne přes(proudové relé,ALNICO,snímač otáček)stykač motoru M2.A opět,po dosažení otáček, nebo sepnutí proudového relé je přes pomocné spínací kontakty (S1+S2+ALNICO,kontakt proudového relé,snímač otáček)přemostěno tlačítko START.V této chvíli může obsluha tlačítko START uvolnit.Toto je snad ta nejjednodušší varianta.(Lze doplnit o časové relé,kdyby náhodou někdo vrazil sirku do START tlačítka)
Ale souhlasím s Vámi, chce to mít více informací o zařízení.
Miloslav Janoušek:
Zbytečně složité a drahé.Díval jsem se na ceny,okolo 5000,-Kč.Nejlevnější bude elektronika,tj.magnetický a nebo optický snímač.Obsluha tam bude stát jako trubka a držet tlačítko a čekat.To nejspíš dojde na tu sirku.Souhlasí m,že to chce více informací o zařízení.
Miloslav Janoušek:
Zbytečně složité a drahé.Díval jsem se na ceny,okolo 5000,-Kč.Nejlevnější bude elektronika,tj.magnetický a nebo optický snímač.Obsluha tam bude stát jako trubka a držet tlačítko a čekat.To nejspíš dojde na tu sirku.Souhlasí m,že to chce více informací o zařízení.
SPS UH:
Ono je v podstate jedno kolik to bude stat, jde jenom o teoretickou ulohu do skolniho zaverecneho projektu. Zadani je zhruba takoveto - navrhnete ovladani drevoobrabecih o stroje pohaneneho 4 kW trojfazovym asynchronnim motorem (s rozbehem hvezda - trojuhelnik). Stroj ma take odsavani pilin tvorene 1 kW motorem (bez rozbehu). Podminkou je, ze hlavni motor se nesmi rozbehnout v pripade, ze nebezi odsavani (ani v pripade poruchy odsavani).
Jaroslav Ferst:
Koukněte se na www.elektrowor ld.info (Bastlírna). Je tam způsob jednoduchého řešení samotného blokování stroje v závislosti na funkci ventilátoru.
Proč složitě hlídat otáčení motoru přímo nebo přes jím odebíraný proud, když mám možnost zjistit, zda ventilátor přemísťuje vzduch? K tomu bych doplnil, že lze kontrolovat přetlak na výstupu z odlučovače pilin a použít k tomu obyčejný membránový spínač z automatické pračky, jen ho příslušně doseřídit. Není tlak, není ovládací napětí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana