Jaká je rozumná rezerva modulů v rozvaděči?

<< < (5/12) > >>

Zdenek Jakubcik 1:
TO: Leopold
Také používám plastové návlečky a to z důvodu variability.
Nepopisuji názvy jednotlivých okruhů (zásuvky kuchyně atd.),  ale na jednotlivé vodiče (včetně PE) píšu čísla. Nezabírá to místo. Rovněž číselně označuji i kabely. Na vnitřní straně dveří je potom popis jednotlivých obvodů a je zde uvedeno i číslo kabelu a vodiče. Revizní technik toto řešení akceptuje.

Zdenek Jakubcik 1:
To: Hasala

V rozvodnici Moeller je hodně místa a také je rád používám. Pod DIN lištami je tolik prostoru, že není problém osadit perforované žlaby a rozvaděč prodrátovat v nich. Pokud je rozvaděč připojen přes řadové svorky, tak jednotlivé obvody propojuji vodiči CYA s nalisovanými dutinkami. Je to hodně vzhledné.

Jaroslav Hasala:
Citace: Zdenek Jakubcik 1  19.05.2009, 11:14

To: Hasala

V rozvodnici Moeller je hodně místa a také je rád používám. Pod DIN lištami je tolik prostoru, že není problém osadit perforované žlaby a rozvaděč prodrátovat v nich. Pokud je rozvaděč připojen přes řadové svorky, tak jednotlivé obvody propojuji vodiči CYA s nalisovanými dutinkami. Je to hodně vzhledné.

Ono toho v běžné rozvodnici pro RD moc k drátování není ...
Přívody na jističe jsou připojené přes propojovací lišty, odvodní vodiče se obvykle připojují na jističe.
Používání řadových svorek u těchto rozvodnic nemá větší význam.
Svůj smysl to má u složitějších rozvodnic.

Podobně to vidím i s označováním vodičů. U jednoduchých instalací mi přijde účelnější popsat vodič přímo názvem okruhu.

Michal Kolesa:
Citace: Zdenek Jakubcik 1  19.05.2009, 11:14

V rozvodnici Moeller je hodně místa a také je rád používám.

Já mám elektrorodzvod nici Gerlin Merin !
Je "kvalitní",  aby mě nekopla ?

Pavel Horský:
Citace: Michal Kolesa  20.05.2009, 08:04

Já mám elektrorodzvod nici Gerlin Merin !
Je "kavlitní",  aby mě nekopla ?

Možná byste to občas potřeboval. Třeba by se vám konečně rozsvítilo a nepsal byste pořád takový blbosti a vodní úchylárny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana