Kolik jističů může být připojeno na jedné fázi?

<< < (2/4) > >>

František Šohajda:
Jasně souhlas podle normy........a le
já mám osobně doma všechny lednice a velký mražák s FI 30 "a to tam je celé prase a někdy i dvě" a zatím, se mi nestalo že FI vyhodí...pokud je motor vadný tak to vylítne, ale co je nám za potřebí když motor klekne a nevybaví jistič....je to úplně stejné, jen se lépe chráníme před úrazem...

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Medvedicesamice  17.05.2009, 07:50

Všechny  zásuvky  přes  chránič  nepatří ,  jsou  vyjímky   u  zásuvek  které  budou  sloužit  pro  mrazák    a  pc.....

Jak zajistíte, že do těchto zásuvek nepřijde určitě nic jiného, než mrazák a PC? V kanceláři bych to pochopil, ale doma? Stačí jedna roztrojka ...

Milan Exler:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  17.05.2009, 08:34

Jak zajistíte, že do těchto zásuvek nepřijde určitě nic jiného, než mrazák a PC? V kanceláři bych to pochopil, ale doma? Stačí jedna roztrojka ...

Já jsem to zajistil tak, že jsem mrazicí a chladicí větev odjistil čtverkou jističem, ale jak u nás skončí zednické a dokončovací práce (většinou Ukrajinci),  tak i tato větev půjde pod fičko.

Jirka Š. Svejkovský:
V panelákovým bytě bych dal na FI všechno. U RD je možný říct, že "tady" (sklep, komora) bude mrazák. Na PC bych nespoléhal. I já mám v roztrojce třeba lampičku. U PC doporučím UPS za 2kKč a nebezpečí velké škody přestane existovat.

Medvedicesamice:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  17.05.2009, 08:34

To  se  prosím  neptejte mě  ale  tvůrce normy, tohle byla jen poznámka k tématu ,je  k  posouzení jestli při instalaci  zákazníkovi  dáte  chránič na  mrazák který se pak vybaví a jemu  se  zkazí maso  a on na  vás  bude žádat náhradu škody  ;) ,i  takoví  jsou....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana