Kde se rozděluje sít TN-C na TN-C-S?
Patrik Novy:
Ok pánové....čím můžete podložit své tvrzení??
Já předpokládám, že ČSN 33 2130 čl.4.6.15 mluví jasně.
Štefan Beláň:
Citace: Patrik Novy 11.05.2009, 20:11
Ok pánové....čím můžete podložit své tvrzení??
Já předpokládám, že ČSN 33 2130 čl.4.6.15 mluví jasně.
TO: Novy
Nepochopil jsem, o jaké rozdílné tvrzení zde jde. ::)
Máte naprostou pravdu a Vaše odpověď není v rozporu s ostatními kolegy. Bytová rozvodnice je opravdu tím posledním místem pro rozdělení vodiče PEN na PE a N, a podle mého názoru tím nejhorším řešením, (zle) které by se mělo praktikovat jen ve výjimečných případech. (norm)
Osobně bych rozdělení vodiče PEN předepsal v přípojkové skříni, což zas nechtějí povolit distributoři elektřiny. (fool)
V praxi by se mělo provádět rozdělení vodiče PEN zásadně a vždy v elektroměrovém rozvaděči, a to v zaplombované části přívodního vodiče PEN. (jednicka)
Miroš Jan:
Kolega Beláň mě předběhl.
Já považuji rozdělení vodiče PEN na PE a N v elektroměrovém rozvaděči, za to nejlepší řešení. ;)
Georgis Fasulis:
Pan Beláň mě předběhl - :) mám stejný názor.
Prosím, abyste rozlišovali rozdělení PEN na PE a N!
Něco jiného je rozdělení ve vnitřní pevné elektroinstala ci! V tom smyslu má pravdu samozřejmě pan Nový.
A něco jiného je proudový chránič v zásuvce TN-C. Když se zamyslíte, tak přece i bez chrániče mi každá zásuvka i ta má 50 let stará (zapojená hliníkem dvoudrátem (zle)) přece rozděluje společný vodič PEN na PE - kolík a N- střední. No ne? 8) :)
Nepředbíhat prosím!! :D
PS: Jinak pane Beláni - EON zakazuje rozdělit bod PEN i u elektroměru!!
Patrik Novy:
Citace: Štefan Beláň 11.05.2009, 20:39
TO: Novy
Nepochopil jsem, jsem o jaké rozdílné tvrzení zde jde. ::)
Pane Beláň: Pan Illek napsal:Souhlas, příspěvek 22:11 obsahuje mylné tvrzení.
Nevím jaké mylné tvrzení má pan Illek na mysli.
Já jsem na to reagoval vypsáním článku z normy, tak jako to vidívám u vás, jakožto svého vzoru.
Nadále si stojím za tím, že je to psáno v normě.A jestli je to nejhorší řešení.....to nechám na bedrech těch co tu normu psali.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana