Jak postupovat při výměně 1fázového elektroměru za 3fázový?

<< < (6/6)

Štefan Beláň:
Citace: Lukáš Rotrekl  21.04.2009, 18:01

Na stupně elektrizace A,B,C zapomeňte, to je věc stará několik desítek let....V době kdy neexistovaly rychlovarné konvice, myčky nádobí, .......

TO: Rotrekl

Musím se přiznat, že jste mne tímto výrokem nadzvedl ze židle.  >:(

Třídění bytů dle stupňů elektrizace A, B a C je stále platné a je to základní informace pro další postup pro zpracování projetu hlavního domovního vedení. Třídění se stále inovuje podle současných požadavků na elektrizaci bytů. Poslední změna ČSN 33 2130 v tomto směru byla v roce 1994.
Dalším důležitým kritériem je zařazení do kategorií podle velikostí bytů.  (norm)

I když jsem prohlásil a stojím si za tím, že ČSN 33 2130 je dnes již morálně zastaralá, tak právě tyto požadavky jsou tím nejlepší z ČSN 33 2130 a jsou stále velice užitečné a zjednodušují práci projektantům i revizním technikům. (jednicka)

PS: Takže neplatí žádné zapomeňte na stupně elektrizace...! (no)

Lukáš Rotrekl:
To Beláň - špatně jsem se vyjádřil, u bytů samozřejmě toto platí stále. Zde řešíme RD, tam bych to vždy pozuzoval individuelně.. .

Znám domy, které jsou podle tohoto zařazeny v kategorii A - maximálně se peče elektrikou, ale stejně je instalováno přes 30kW (vodárna, bazén s protiproudem, vířivka, .............. .............)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana