Jak zapojit keramickou desku a troubu na jednu zásuvku?

<< < (2/7) > >>

Petr Doležal:
A nezkoušel jste to nějakým digišroubováke m ? Chtělo by to "vadasku" či něco jako Avomet s paralelně připojenou žárovkou (objímka s dráty). Nejjednodušší by bylo odzkoušení stolní lampou, ani by se nemuselo nic měřit, prostě svítí-nesvítí.

Jarmil Mikulík:
Mám jenom levný multimetr a fázovku, zas tak často nezapojuji. 8)
Nicméně  (poklona)  za ten tip s lampu, tak to zkusím. Pokud to půjde, zkontroluju ještě zapojení uvnitř trouby a poohlédnu se po nějakém vypínači a pokud ani to nezabere, tak už teda asi jen ta reklamace.

Petr Doležal:
pokud je ta trouba připojena na ten samý rozvod co deska a ta jede, tak jen ten vypínač, ev.reklamaceHodně štěstí a dejte vědět

Vladimír Poudera:
No, v poslední době jsem se setkal s třemi vadnými troubami ..... u jedné o na to pozor se při prohození M a H vodiče objevilo napětí na některých přístupných kovových částech .... výrobce raději uvádět nebudu. Později jsem však zjistil, že pravděpodobně do trouby prováděl zásah nějaký odborník, jednalo se o bazarovou záležitost. U těch dalších dvou se jednalo o výrobní vadu, takže reklamace. Jednalo se o velmi drahé modely předního světového výrobce. A ještě jedna poznámka: většina výrobců požaduje pro dodržení záruky uvedení do provozu smluvním servisem nebo partnerem. Ostatně všechny el. stroje a zařízení (vyjma ručních spotřebičů) by měli být připojeny pracovníkem s kvalifikací s následnou revozí 33-161O. Každovádně pokud v onom připojovacím místě lze funkčně připojit varnou desku je provádění měření pod zátěží asi bezpředmětné. Hodně štěstí

Jarmil Mikulík:
Já osobně mám paragraf 6 vyhlášky 50, ale dělal jsem to samozřejmně bez revize. Ale na druhou stranu dělám ve státním podniku elektrotechnic kého typu, kde je kontakt s ČOI denním chlebem, tak to kdyžtak budu tlačit tímto směrem. 8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana