Jak zapojit keramickou desku a troubu na jednu zásuvku?

(1/7) > >>

Jarmil Mikulík:
,
kamarádky si pořídili novou kuchyň a poprosily mne o zapojení sklokeramické varné desky a horkovzdušné trouby. Za kuchyňskou linkou se nachází jedna volná krabice s vyvedením Č/Č/H/M + volný Ž-Z drát. (tedy předpokládám L1/L2/L3/střední + zem)

Varnou desku jsem zapojil tak, že na Č/Č/H/M jsem přivedl dráty (CYKY 5x2) od sdruženého konektoru a na Ž-Z připojil zemnící svorku desky. - Deska topí a chová se tak, jak by měla.

Poté jsem se rozhodl připojit troubu (dle návodu 230V,50Hz) a to tak, že jsem třížilový vodič který je do ní přiveden zapojil Ž-Z na Ž-Z, H-H, M-M (voltmetrem jsem si oveřil že dává 230 a i značení barev by "logicky" sedělo). Trouba však nereaguje, nesvítí, neohřívá. Varná deska jede bez problému.

Dělám někde chybu?  (poklona)  za odpověď.

Petr Doležal:
Není ta trouba vadná ? Byla odzkoušena ?

Jarmil Mikulík:
Je to úplně nová trouba přivezená jako součást linky z IKEA. Napadlo mě, jestli snad nemají blbě zapojenou tu přívodní šňůru v troubě, tak jsem různě experimentoval s přehazováním toho modrého a hnědého přívodu, ale nic.
Zapojení je tedy z mojí strany správně?

Petr Doležal:
Hmm. Takže ješte jednou zkontrolovat zapojení dle návodu a pak hajdy reklamovat.P.S. Doufám, že těch naměřených 230 V je tvrdé napětí, nikoliv něco naidukovaného (změřit při nějaké zátěži). Taky pozor, jestli ta trouba nemá někde vzadu schovaný vypínač 

Jarmil Mikulík:
Těch 230V je opravdfu měřeno bez zátěže, na prázdné krabici. Poradíte prosím, jak co nejjednodušeji změřit při zátěži? Co takhle s tou pripojenou a zapnutou troubou? (když už jsem si dal tu práci a ty dráty do té krabice přišrouboval.. .)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana