Jak zapojit keramickou desku a troubu na jednu zásuvku?

<< < (3/7) > >>

Vladimír Poudera:
No oni se věci mají asi takhle:
... jedna věc je vlastnit příslušná oprávnění
... druhá věc je problematiku znát a věc po odborné stránce zvládnout
... třetí a podstatná věc je požadavek výrobce / prodejce a tady je kámen úrazu: prodejce má někdy v podmínkách požadavek na připojení firmou s kterou mám pro tuto věc uzavřenou smlouvu .... proč by měl vydělávat někdo jiný, že ? .. ikdyž to děláté z dobré vůle a zadarmo, nebo minimálně ne pro peníze ? Rozhodněte sám, ale já bych volil následující postup:
... opatřil bych si platnou revizi na přípojnici ... krabici kde končí váš původní kabel a následně bych zahájil reklamační řízení s prodejcem. Záleží jak byl výrobek zakoupen, jestli se jednalo o internet atd. atd.  Od toho se bude odvíjet další postup. Připravte se ale na první otázku prodejce a ta bude znít. Kdo vám to připojoval ? ... předejděte proto problému a napište prodejci ? kdo mi to připojí ? .... jak to mám udělat ? a podle toho co napíšou pokračujte, jestliže se potvrdí má doměnka o autorizované firmě, tak jim ani neříkejte že něco nefunguje, protože to ještě přeci ani nevíte a chtějte kontakt na nějakou takovou firmu. S mechanikem se možná domluvíte snáze, vystaví potvrzení o nefunkčnosti a výrobek se vyreklamuje.

Jarmil Mikulík:
Jedna věc je, co požaduje prodejce a druhá, co požaduje zákon. Dělám právě v tomto oboru a tak vím, co občas prodejce zkouší. Dobré je, že jelikož kontakty na tu ČOI opravdu mám, tak kolikrát stačí pohrozit a prodavač uzná i to co by nemusel. Takže v tomto směru se případné reklamace opravdu nebojím, spíš jde o to, jestli  ta trouba opravdu je vadná, nebo to jen blbě zapojuji.
Jinak revize na obvody v bytě není problém, je to fungl nový byt a revize je součástí kolaudační zprávy.

Miloslav Janoušek:
Co takhle zkusit troubu na funkční zásuvce.

Jarmil Mikulík:
Ta zásuvka (resp. krabice) patrně funkční bude, když na ní jde ta varná deska.

Jiří Fuksa:
To: Mikulík
Píšete, že jste elektrikář. Není nic jednodušího, že než něco připojuji, tak to strčím do Mi2170, Revexu, Secutestu, PU 194 případně jiného přístroje na revizi spotřebičů a je mi hned jasné, zda připojovaný přístroj je bezpečný a funkční.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana