Kolik wattů mužu připojit na 100m dlouhou prodlužku?
Hugo K.:
Na stránkách popsaných p.Svárovským jsem našel zahradnické prodlužovací kabely20,30,40,m,s následujícími údaji:Typ vodiče: H05VV-F (OWY) 2 x 1mm2,Typ vodiče: H05VV-F (OWY) 2 x 1mm3,Typ vodiče: H05VV-F (OWY) 2 x 1mm4.Co si o tom mám myslet?
Petr Doležal:
Cvičně jsem to vložil do SICHRu. Nejmenší průřez v databázi je CYKY 1,5 mm2, což by mohla být průřezově reálná prodlužka.
Při běžném jištění a dokonce bez předřazených impedancí to nevychází. Úbytek na vlastní prodlužce 1,5 mm2 je 242-221 = 21 V.
Milan Karvánek:
Je docela normální, že nám různí internetoví prodavači nabízí různé šunty.... Holt nesmíte všechno hned koupit.
Hugo K.:
Z těch popisů kabelů mne nejvíce zarazil ten údaj o 2 žilovém kabelu.Z obrázku nedokážu rozluštit provedení koncovek.(zato si dokážu představit člověka který koncovku rozšlápne a dám tam 3kolík z šuplíku).Žiju ještě postaru s 3 vodičovýma prodlužovačkam a.I když vývoj jde strašně rychle dopředu.Ale ani v diskusích jsem nikde nenašel doporučení typu:na prodlužovák použijte šňůru 2x,ušetříte za jeden vodič.Existuje norma,kde je popsáno kdy a jak mohu použít 2 vodičový prodlužovák? (poklona) .
ALCR:
Citace: Hugo K. 21.02.2009, 09:19
Z těch popisů kabelů mne nejvíce zarazil ten údaj o 2 žilovém kabelu.Z obrázku nedokážu rozluštit provedení koncovek.(zato si dokážu představit člověka který koncovku rozšlápne a dám tam 3kolík z šuplíku).Žiju ještě postaru s 3 vodičovýma prodlužovačkam a.I když vývoj jde strašně rychle dopředu.Ale ani v diskusích jsem nikde nenašel doporučení typu:na prodlužovák použijte šňůru 2x,ušetříte za jeden vodič.Existuje norma,kde je popsáno kdy a jak mohu použít 2 vodičový prodlužovák? (poklona) .
Dvoužilový prodlužovák se smí prodávat a používat, ale musí mít vidlici a zásuvku II. třídy a do té zásuvky nesmí jít zastrčit vidlice I. třídy, jenže tu jsou dva podstatné problémy respektive hrozby
1. ty zábrany proti zasunutí vidlice I. třídy jdou poměrně jednoduše odstranit (viděl jsem to nejednou a argument vlastníků těchto prodlužovaček "když vona tam nešla strčit ta normální vidlice (wall))
2. 2 ze 3 kutilů v případě poškození zásuvky či vidlice dají I. třídu (protože II. neseženou >:()
Já osobně koupi takovéto prodlužovačky každému, kdo se zeptá rozmlouvám.
Pokud někdo chce poctivý prodlužovák na stavbu, zahradu a pod. doporučuji http://www.munos.cz/cz/?page=munos_profi
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana