Jak odstranit problém s pohybovým čidlem a krátkou životností žárovek?

<< < (5/6) > >>

Pavel Plhal:
Jak uvedeno výše, úsporku nelze použít. To že vám vypadne pojistka (mimochodem jaká tam je? proud a charakteristik a? T ,  F ,  N) přece jen svědčí o tom že teče I větší než normálně, jak jsem psal výše.Počáteční nárazový proud je velký protože studené vlákno má malý R. jak se ohřívá R vzrůstá až na konečnou hodnoru danou výkonem žárovky.
Jestliže se mění mžikem při vypímači, je to OK.
Když se mění pomalu, je vlákno namáháno větším I déle, a může to mít vliv na životnost.
Jsem žárovku měřil a jsem se divil. Zkuste si změřit pomocí děliče  naětí změřit ,  jak se mění proud na žárovce.
(Vzhledem k charakteristic e U/I se také žárovky používají ke stabilizaci v různých zapojeních.) Jestli blábolím, jak me tu někdo upozornil ,  tak nechť  tuto odpověď ADMIN smázne!  (poklona) .

František Šohajda:
Já mám pohybové čidlo zapojeno- no už asi 10-13 let je u vchodu, mám tam tůji a když je vítr tak zapíná celou noc a často..../pohyb tůje ve větru/...mám tam už zastaralou žárovku asi 60W a jen jednou jsem ji měníl!!...za ty roky....
Čidlo je prvně vyráběno asi ve fy. ENICE N-Paka ...zatím za ty roky jede aniž bych o něm věděl...má relé na spínání....

Pavel Plhal:
Pane Šohajda,
nevíte jestli je triakové nebo tyristorové, a jak píšete ovládá relé, tedy mžikové sepnutí. Žádné trápení žárovky.

Poořád se motáme okolo druhu sepnutí.
Takže :
Protože pokud si pamatuji začátky regulací byly regulátory jen napěťové, později výkonové. Tak jestli nemůže být nějaký takový zádrhel.
Je to jen myšlenka, asi řeknete že dnes se dělají jen výkonové regulátory.?
Ale je to skutečně tak?

Vítězslav Vaněk:
Připojil bych některé svoje zkušenosti.Kdy si jsem se zabýval regulací a spínáním s tyristory a triaky.Pokud je čidlo spínáno triakem nemá obvod pro spínání v nule jako mají elektronická rele,může to být příčina.Sepne-li triak v max. tak je to docela záhul.Proto je lepší rele.Několik PIR čidel jsem opravoval měla rele.Ale to snad mají výrobci dnes už vychytaný.Zkus it termistor jak už tu někdo psal.

Pavel Plhal:
Citace: Vítězslav Vaněk  19.02.2009, 18:08

Připojil bych některé svoje zkušenosti.Kdy si jsem se zabýval regulací a spínáním s tyristory a triaky.Pokud je čidlo spínáno triakem nemá obvod pro spínání v nule jako mají elektronická rele,může to být příčina.Sepne-li triak v max. tak je to docela záhul.Proto je lepší rele.Několik PIR čidel jsem opravoval měla rele.Ale to snad mají výrobci dnes už vychytaný.Zkus it termistor jak už tu někdo psal.

Souhlasil bych

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana