Jak odstranit problém s pohybovým čidlem a krátkou životností žárovek?
Dušan Nevřala:
Investor měl požadavek změnit způsob ovládání sociálek z vypínačů na pohyb. čidla.
Osadil jsem čidla ABB 3299A-A22180 B. Zdroje 60W žárovky obyč.
Od této změny se vyskytlo enormní zvýšení pálení žárovek (Z celkového počtu 40 zdrojů je to týdně cca 10 žárovek)
Na každé čidlo připadá nejvíce 240W (4x60W)
Původně jsem ho, a trošku i sebe balamutil, že je to zdrojem, ale už jsem vyzkoušel několik výrobců žárovek, ale problém to neřeší. Další divnou situací se mi zdálo, že triakové čidlo sepne s plynulým rozsvícením, ale při vypnutí se žárovka nevypne plynule, ale pohasne cca na 25% a po 2sec zhasne.
Možnost závady na čidle nepřipouštím, protože se to nestalo u jediného, ale u 14 kusů čidel. Závadu celé várky taky neberu, čidla jsem ze skladu odebíral v rozmezí celého roku, a to tam určitě neležela ladem.
#uft#
Rudolf Parisch:
jen nápad ....
není v uvedených prostorech přepětí ? ... co zkusit žárovky na 240V ? ....
Pavel Plhal:
Nebít prosím, jen úvaha:
No čidla to dělat nemusí ale regulátory by to být mohly, kdyby vf kmitaly tak by tu žárovku mohly přetížit. Zkusit co vlastně z toho regulátoru leze.
TOMÁŠ K:
dušane, to mě také napadlo jestli tam není těch voltíků vícero než je pro žárovky zdrávo.Měli jsme kdysy na skladě žárovky " otřesuvzdorné "měly silnější vlákno.
V některých přípádech co jsem tu četl o podobných problémech, tam vřazovaly odpory a podobný elektronický součástky.
Zakopanej pes bude možná / ale nemusí taky být /v tom častým spínání. (helpsmajl)
Pavel Plhal:
Citace: TOMÁŠ K 17.02.2009, 20:20
Zakopanej pes bude možná / ale nemusí taky být /v tom častým spínání. (helpsmajl)
Pravda je, že žárovka při zapnutí přejde do plného jasu téměř okamžitě. Za studena jí teče podstatně větší proud než při plném jasu, což by je mohlo při delším podžhavení přetěžovat proudově vlákno, které je navrženo na nižší trvalý proud.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana